Demi Vollering na winst La Course: 'Kijk al uit naar volgend jaar!' 

Jaar van échte doorbraak voor Vollering. Na L-B-L wint ze nu La Course. Daar is ze uiteraard blij mee, maar ze kijkt zelfs al verder vooruit.

demi vollering

Was het symbolisch? Een overname van de macht in sprintjes na een zware koers? Misschien. De 24-jarige Demi Vollering versloeg in de sprint voor de zege in La Course haar ervaren landgenote Marianne Vos. Uiteraard schrijven we Vos zeker nog niet af, maar wat wel zeker is: met Vollering heeft Nederland er nóg een absolute wereldtopper bij.

Vollering lijkt daar zelf ook van overtuigd. "Ik ben heel blij, dit geeft veel vertrouwen voor de toekomst. Ik kijk natuurlijk heel erg uit naar volgend jaar als we een 'echte' Tour voor vrouwen rijden; zeker nu ik gewonnen heb."

De eendagskoers die vandaag op het programma stond, verliep geheel volgens plan voor de sterke ploeg van Vollering. "We hadden een zware race nodig om te winnen en die hebben we er zelf van gemaakt. Iedereen deed z'n werk top. Chantal (Blaak, red.) was de hele dag attent en Anna (van der Breggen, red.) was natuurlijk helemaal sterk. Supercool dat ik het af kan maken!"