ASO dient klacht in tegen toeschouwer die valpartij veroorzaakte

De eerste Touretappe werd ontsierd door twee massale valpartijen. De eerste werd veroorzaakt door een onvoorzichtige toeschouwer die meer bezig was met op televisie komen. De ASO dient nu een klacht in en de gendarmerie roept getuigen op zich te melden.

ASO dient klacht in tegen toeschouwer die valpartij veroorzaakte

De Franse krant Ouest France meldt dat de ASO, bij monde van Tourdirecteur Christian Prudhomme, heeft aangegeven een klacht te willen indienen tegen de onvoorzichtige vrouw. Om deze vrouw te vinden roept de gendarme getuigen op zich te melden. De vrouw, die vermoedelijk uit Duitsland komt, nam na het ongeluk de benen.

Men wil een onderzoek instellen, aldus de krant. "Er wordt een gerechtelijk onderzoek geopend, voor het onopzettelijk toedienen van letsel met een handicap van niet meer dan drie maanden door kennelijk opzettelijke schending van een veiligheids- of voorzichtigheidsplicht", tekent de Franse krant op. De gendarme neemt dit onderzoek op zich.

Christian Prudhomme benadrukt nog maar eens dat hij het onbegrijpelijk vindt wat er gebeurd is. "Dit is onaanvaardbaar! De mensen komen naar de Tour om kampioenen aan het werk te zien, niet om zelf op televisie te komen."

Tour de France
  • Screenshot