HomePelotonpraat6 Feitjes over Jonas Vingegaard die je nog niet wist

6 Feitjes over Jonas Vingegaard die je nog niet wist

Na het uitvallen van Primoz Roglic is Jonas Vingegaard de klassementsman van Team Jumbo-Visma. Wie is die Deen van de Nederlandse topploeg?

1) Hij won de Jumbo-eCompetitie

Dat Jonas Vingegaard hard kan fietsen bewees hij al in de Ronde van Polen van 2019, waar hij overtuigend een etappe wist te winnen. Maar tijdens de lockdown sijpelde door dat Vingegaard qua wattages zelfs een van de besten van Team Jumbo-Visma is. Hij bleek heel goed in koersen op Zwift en won de Jumbo-Visma-eCompetitie.

2) Hij kampte met ongezonde zenuwen

Dat het er in koers niet altijd uitkwam bij Vingegaard heeft een duidelijk reden. Geen fysieke, maar vooral een mentale. Dat vertelde ploegleider Frans Maassen in de Tourspecial van Wieler Revue. “Hij blokkeerde soms gewoon door de zenuwen. Toen hij in de Ronde van Polen van 2018 de laatste dag de leiderstrui moest verdedigen kon hij helemaal niets door de zenuwen in zijn lijf. Voor zijn eerste profkoers kon hij amper uit bed komen. Waar hij vroeger zijn ontbijt niet weg kreeg, daar kan hij nu wel omgaan met druk.”

Link tool: post not found

3) Hij werkte in de visbranche

Tijdens de persconferentie voorafgaand aan de Tour de France haalde sportief directeur Merijn Zeeman nog een reden aan waarom Vingegaard ‘nu pas’ zulke grote stappen heeft gezet. Tot hij prof werd, werkte hij namelijk bij een visafslag. Daar sneed hij vis. Voordat hij ging trainen, had hij dienst van vijf uur in de morgen tot het middaguur.

4) Zijn favoriete gerecht is zonder vis

Hoewel Vingegaard in de visserswereld werkte en hij van zalmgerechten houdt, is zijn favoriete maaltijd er eentje zonder vis. Zijn favoriet? Aardappelpuree, biefstuk en Stroganoff.

5) Zijn favoriete liedje is Life is a Highway van Tom Cochrane

Onlangs maakte Team Jumbo-Visma een Spotify-lijst wereldkundig met daarin de liedjes die worden gedraaid in de bus. Een hele snelle blik op de lijst leert dat de favoriet van Vingegaard er niet tussen staat. Voor Life is a Highway van Tom Cochrane gaat het bloed van hem sneller stromen.

 6) Vingegaard is groot fan van Liverpool FC

Net als Koen Bouwman houdt Vingegaard ervan om te badmintonnen, maar bovenal vindt hij het leuk om voetbal te volgen. Vingegaard is groot fan van Liverpool en in 2019 bezocht hij de club van Virgil van Dijk op Anfield.

Beeld: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Video | Belg wint knettergekke downhillrace op eiland in Afrika en deelt spectaculaire GoPro-beelden

Megavalanche La Réunion is een enduro massa-evenement waarbij het de bedoeling is om met...

9 Wielermodestatements die sowieso voor de nodige discussie gaan zorgen…

Onze redacteur legt z'n hoofd op het hakblok en speelt voor wielermodepolitie in dit artikel - maar gelukkig leven we niet in een wielerdictatuur waar de harde hand van de wielermodepolitie regeert, dus wees het vooral hartgrondig met hem oneens!

Niels Albert legt uit waarom zoveel crossers last hebben van rug: ‘Sponsors plezieren’

Mathieu van der Poel zag vorige winter zijn hele veldritseizoen in het water vallen...

Opvallend: 89-jarige man pakt Amerikaanse nationale cyclocrosstitel

We kennen allemaal het verhaal van Alejandro Valverde. De veteraan ging pas op zijn...

Meer zoals dit

9 Wielermodestatements die sowieso voor de nodige discussie gaan zorgen…

Onze redacteur legt z'n hoofd op het hakblok en speelt voor wielermodepolitie in dit artikel - maar gelukkig leven we niet in een wielerdictatuur waar de harde hand van de wielermodepolitie regeert, dus wees het vooral hartgrondig met hem oneens!

Niki Terpstra rijdt Zesdaagse Rotterdam met prachtig gepersonaliseerde fiets

Na twee jaar afgelasting in verband met het coronavirus is de Wooning Zesdaagse in...

Jumbo-Visma veilt fietsen: bieden op Tourfiets Vingegaard, groene fiets Van Aert en Vos

Net als vorig jaar veilt Jumbo-Visma de fietsen waarop de renners het afgelopen seizoen...