Matej Mohoric na groots nummer: 'Sprintte voor de punten en dacht toen: waarom niet door?' 

Mohoric is zo ondertussen ook wel een topper hoor, met ritzeges in Giro, Vuelta en na vandaag ook de Tour! En hij heeft ook goeie teksten in huis.

matej mohoric

Matej Mohoric maakte in de Giro nog een salto door in een gat te rijden in een afdaling, maar hij staat er weer hoor. Die Giro reed hij niet uit en misschien was dat wel een blessing in disguise, want hij lijkt nu in de Tour de topvorm te pakken te hebben. In de grote kopgroep was hij slim en sterk door zich niets van de grote namen aan te trekken.

"Ik keek in het roadbook en zag dat het vandaag echt een dag voor mij was. Superlang en zwaar, daar hou ik van. Ik kan niet zo goed korte, brute inspanningen leveren, maar kan wel heel lang een hoog vermogen vasthouden. Maar toen ik in de kopgroep om me heen keek zag ik zoveel superrenners dat ik er eigenlijk niet in geloofde, haha."

Maar hij verbaasde zichzelf en ging al vroeg. "Ik sprintte eigenlijk voor de bergpunten, maar toen dacht ik: waarom ga ik eigenlijk niet door. Dat ging hartstikke goed. Ik had al in de Giro en Vuelta gewonnen, maar dit is wel even wat anders. Dit is echt de grootste race ter wereld."

Mohoric zei het zelf al: hij voegt zich bij de nog actieve renners die in alle drie de grote rondes een rit wonnen. Hieronder zie je daar een overzicht van - nu dus de Club van 24.