Hoeveel calorieën verbruikte Mathieu van der Poel in de rit naar Le Creusot?

Kristof De Kegel, trainer van Mathieu van der Poel, onthulde op Instagram hoeveel calorieën Mathieu van der Poel verbruikte in de loodzware etappe naar Le Creusot.

Poel
  • Mathieu van der Poel Mathieu van der Poel

De 250 kilometer lange rit was in het begin vlak en pas in de slotfase stond een aantal hellingen op het menu. Desondanks werd het een zeer uitputtende dag, omdat de gashendel vanaf de eerste minuut openging. Met als gevolg dat Van der Poel in de vroege vlucht kwam en een zware dag in het zadel voor de boeg kreeg. Met als gevolg: de verbranding van liefst 6208 kcal. Of zoals zijn trainer het omschrijft: 25 hamburgers.

Het is niet de eerste keer dat Van der Poel deze gegevens deelt. Bij Sporza deed hij zijn eetpatroon voor een cross eens uit de doeken en vertelde hij op een wedstrijddag zo'n 1500 tot 1700 calorieën te verbanden. Ook na Strade Bianche deelde Alpecin-Fenix de gegevens van de kopman. Op die dag in Toscane, over slechts 184 kilometer maar loodzwaar parkoers, verbrandde Van der Poel 5452 kcal. Het laat nog maar eens zien hoe zwaar de rit naar Le Creusot was.