De tijdslimiet is snoeihard: onder anderen Coquard, Démare en Vliegen te laat binnen

De koppies van de voorsten zagen er al getekend uit, maar de renners die streden om de tijdslimiet te halen kwamen helemaal lijkbleek over de meet. Sommigen op tijd, sommigen te laat.

Demare
  • Mark Cavendish Mark Cavendish
  • Arnaud Démare Arnaud Démare

Laten we beginnen met de renners die het wel haalden: onder anderen Cees Bol kwam ruim op tijd over de meet, de al vroeg in de etappe geloste Mark Cavendish redde het door hulp van zijn ploegmaten Tim Declercq, Dries Devenyns en Mickael Morkov ook nog relatief ruim en Greg Van Avermaet hield aan de meet slechts vijf seconden over. Net als Victor Campenaerts, Jelle Wallays en Amund Grøndahl Jansen. Na afloop liet Cavendish zijn tranen de vrije loop en vloog hij zijn knechten om de nek. Alle ellende van de dag kwam eruit bij de drager van de groene trui.

Voor een aantal renners helde de tijd echter naar de verkeerde kant van de limiet. Jacopo Guarnieri, Arnaud Démare (beiden Groupama-FDJ), Bryan Coquard (B&B Hotels), Anthony Delaplace (Team Arkéa-Samsic), Loïc Vliegen (Intermarché Wanty Gobert), Nic Dlamini (Qhubeka NextHash) en Stefan De Bod (Astana) zullen na de rustdag niet meer opstappen. Waar Cavendish tranen van geluk liet, daar liet Delaplace ze gaan uit bittere teleurstelling. De Tour de France in twee beelden gevangen.