Bart Brentjens: 'Parkoers in Tokio moet Mathieu zeker goed liggen' 

Hoe zit het eigenlijk met de kansen in Tokio voor Mathieu van der Poel? Bart Brentjens licht een tipje van de sluier op aan de hand van het parkoers.

mathieu van der poel
  • Mathieu van der Poel Mathieu van der Poel

Bart Brentjens zat gisteravond met Adrie van der Poel bij De Avondetappe van de NOS en dus ging het veel over Mathieu van der Poel. Omdat Brentjens oud-Olympisch kampioen mountainbiken is en dat nu net het volgende doel van Mathieu is, werd er natuurlijk ook even vooruitgeblikt op de kansen van Mathieu.

En er is goed nieuws, want Brentjens schat de kansen van Van der Poel best hoog in, vooral ook gezien het parkoers. "Het is een helemaal aangelegd parkoers met een enorm technische afdaling, waarbij ze van enorme stenen moeten. Mathieu is technisch inmiddels een van de sterksten, dus dat zou hem moeten liggen. De klimmen in het parkoers zijn ook kort en steil, iets waar Mathieu van houdt. Dus het is echt wel iets voor hem."

Brentjens denkt dat Van der Poel ook precies op het juiste moment is afgestapt. "Met nog drie weken te gaan heeft hij nu weer ruim de tijd om te wennen aan de mountainbike. Hij kan nu even rusten, want die week in de Tour zal best heftig zijn geweest. Binnen een paar dagen is hij wel weer gewend aan de houding op de mountainbike. Hij zal ook moeten wennen aan de warmte en luchtvochtigheid in Tokio. Het wordt met mannen als Pidcock en Mathias Flückiger, die in vorm is, absoluut geen makkie, maar dat weet Mathieu ook wel."

Hier kijk je de hele uitzending van De Avondetappe terug.