HomeMateriaalGetest: KEF Mu3 in ear headphones

Getest: KEF Mu3 in ear headphones

Omdat het (wanneer je in je eentje fietst) soms wel fijn is om muziek, een podcast of natuurlijk Radio Tour de France te luisteren tijdens het fietsen, is een setje goede oordopjes wel zo fijn. Wij mochten de draadloze KEF Mu3 headphones uittesten.

Volgens KEF, een Brits bedrijf dat speakers en koptelefoons maakt, is de Mu3 hoofdtelefoon (eigenlijk zijn het twee losse oordopjes) ontworpen om comfortabel te zitten en een zuiver en nauwkeurig geluid te produceren. Door middel van bluetooth verbind je ze met je telefoon, waarna je ze meteen kunt gebruiken.

Eigenwijs als ik ben, gebruik ik de handleiding niet wanneer ik ze voor het eerst ga gebruiken. Ik kom er al snel achter dat de handleiding ook niet nodig is. Op zowel het linker als het rechter hoofdtelefoontje zit één knop. Met rechts kun je de muziek pauzeren of naar het volgende nummer zappen. Met links kun je wisselen tussen noise cancelling (ruis van buitenaf dempen) en ambient modus (wanneer je juist bewust moet zijn van je omgevingsgeluid).

Omdat je met oordoppen in minder van je omgeving meekrijgt, zou ik noise cancelling niet aanraden. In een drukke kantoorruimte vol collega's is dit heerlijk, maar op de fiets wil je natuurlijk horen wat er om je heen gebeurt. De ambient modus is wat dat betreft een uitkomst, omdat je geluiden dan veel beter hoort. Mijn ervaring is dat dat tijdens het hardlopen heel goed werkt, maar op de fiets hoor je dan de wind wel ruisen. Gelukkig is er ook nog een 'gewone', modus. Geen noise cancelling of ambient dus, en dat werkt goed. Over de geluidskwaliteit kan ik kort zijn: die is super, wat vooral opvalt is dat je bastonen erg goed hoort.

De hoofdtelefoontjes kunnen tegen spatwater, waardoor je ze bij alle weersomstandigheden kunt gebruiken. Ze worden geleverd met vier sets siliconen oordopjes, zodat ze in principe altijd goed zitten. Daarover gesproken, ik heb ze gebruikt tijdens het hardlopen en het fietsen en bij beide activiteiten bleven ze goed zitten. Op voorhand was ik toch wat huiverig en bang dat ze niet goed zouden blijven zitten, maar niets is minder waar.

Tot slot hebben ze een batterijduur van 9 uren en wanneer je ze in het laadkoffertje doet, komen daar nog 15 uren bij. Via een USB-kabel in dat koffertje laad je ze weer op. Ik fiets niet heel vaak met oordoppen in, omdat ik graag van m'n omgeving geniet, maar deze hoofdtelefoontjes zijn wel erg fijn. Met €230 zijn ze stevig aan de prijs, maar daar krijg je wel de nodige comfort en kwaliteit voor terug.

Meer info vind je op de website van KEF.

Beeld: KEF

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

📸 Drama vermeden: Mathieu van der Poel botste met fotograaf tijdens wedstrijd

Een veiligheidszone tussen het parkoers en het publiek moest er voor zorgen dat er...

Vader Adrie: ‘Die sprint van Mathieu gaan we het maar niet over hebben… We weten allemaal dat hij een killer is’

In gesprek met WielerFlits vertelde Adrie na afloop over de wereldtitel in het veld....

Wout van Aert na WK cross: ‘Ik heb het eerste halfuur enorm afgezien om het wiel van Mathieu te houden’

Na afloop deed Van Aert zijn verhaal over het WK veldrijden bij Sporza. "Ik...

Van der Poel heeft mooie woorden over voor Van Aert: ‘We pushen elkaar al tien jaar naar een hoger niveau’

Waar iedereen een move verwachtte bij de balkjes wachtte Mathieu van der Poel uiteindelijk...

Meer zoals dit

Dit zijn de fietsen van alle WorldTour-teams voor het nieuwe seizoen

In de WorldTour is alles spic en span voor elkaar qua materiaal. Geen enkel...

📸 De mooiste fiets van de WorldTour: de fraaie Wilier van Astana

De renners in de WorldTour (en ook daaronder wel trouwens) rijden allemaal op het...

Overstap van Shimano naar SRAM monsteroperatie voor Jumbo-Visma: ‘4 tot 6 uur per fiets voor ombouwen’

Jumbo-Visma maakte een tijdje geleden bekend dat het overschakelt (pun intended..) van Shimano naar...