HomePelotonpraatToffe maar zware uitdaging: vriendengroep rijdt route van eerste Tour de France...

Toffe maar zware uitdaging: vriendengroep rijdt route van eerste Tour de France uit 1903

In de categorie: fantastische maar loodzware uitdagingen: lees hieronder over dit bijzondere avontuur dat toch uitmondt in de quote 'we zijn niet helemaal geschift'...

Steeds meer fietsers zoeken het in vrij extreme uitdagingen. Er zijn veel groepen die bijvoorbeeld een rondje over de gehele provinciegrens rijden, de vriendengroep rond Studio Sport-presentator rijdt ieder jaar op de langste dag een bijzondere route van zo'n 400 kilometer en de prof Lachlan Morton rijdt op dit moment in z'n eentje het gehele Tour-parkoers plus verplaatsingen.

Allemaal mooi, maar een Groningse vriendengroep heeft misschien wel de mooiste uitdaging bedacht. Zij rijden namelijk vanaf aankomende maandag de gehele route van de allereerste Tour de France in 1903, meldt RTV Noord.

Dat klinkt lood-en loodzwaar, maar er is voor de vriendengroep van Arjen Dijkstra één voordeeltje: de eerste Tour bestond uit 'slechts' zes etappes. Maar dat nuanceert Dijkstra gelijk maar even tegenover de regionale Groningse omroep. “Dan denk je: O, dat valt wel wat mee. Maar de kortste etappe is 270 kilometer en de rest is allemaal tussen de 390 en 490 kilometer.”

Dat wordt dus zes dagen 's ochtends om vijf uur beginnen en 's avonds laat aankomen bij de finishplaats van die dag. Hoe kwamen ze zo op dit idee? “Ik fiets veel met een groep vrienden en we doen altijd gekke dingen. Een van hen werd 50 en zei: Ik wil geen midlifecrisis waarbij ik een motor koop, ik wil wat anders doen, iets heel geks. En dit kwam eruit.”

De mannen hoeven niet te bikepacken, want één van de vrienden vond deze uitdaging toch net iets te gek, maar wilde er wel in de auto achteraan. De heren hebben zichzelf ook na iedere etappe een rustdag gegeven. “We zijn niet helemaal geschift”, aldus Dijkstra.

Je volgt het hele avontuur hierrrr op het blog dat hij bijhoudt.

Beeld: YouTube Pratiks

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Video | Belg wint knettergekke downhillrace op eiland in Afrika en deelt spectaculaire GoPro-beelden

Megavalanche La Réunion is een enduro massa-evenement waarbij het de bedoeling is om met...

9 Wielermodestatements die sowieso voor de nodige discussie gaan zorgen…

Onze redacteur legt z'n hoofd op het hakblok en speelt voor wielermodepolitie in dit artikel - maar gelukkig leven we niet in een wielerdictatuur waar de harde hand van de wielermodepolitie regeert, dus wees het vooral hartgrondig met hem oneens!

Niels Albert legt uit waarom zoveel crossers last hebben van rug: ‘Sponsors plezieren’

Mathieu van der Poel zag vorige winter zijn hele veldritseizoen in het water vallen...

Opvallend: 89-jarige man pakt Amerikaanse nationale cyclocrosstitel

We kennen allemaal het verhaal van Alejandro Valverde. De veteraan ging pas op zijn...

Meer zoals dit

9 Wielermodestatements die sowieso voor de nodige discussie gaan zorgen…

Onze redacteur legt z'n hoofd op het hakblok en speelt voor wielermodepolitie in dit artikel - maar gelukkig leven we niet in een wielerdictatuur waar de harde hand van de wielermodepolitie regeert, dus wees het vooral hartgrondig met hem oneens!

Niki Terpstra rijdt Zesdaagse Rotterdam met prachtig gepersonaliseerde fiets

Na twee jaar afgelasting in verband met het coronavirus is de Wooning Zesdaagse in...

Jumbo-Visma veilt fietsen: bieden op Tourfiets Vingegaard, groene fiets Van Aert en Vos

Net als vorig jaar veilt Jumbo-Visma de fietsen waarop de renners het afgelopen seizoen...