Fabio Jakobsen verlengt contract bij Deceuninck-Quick Step tot eind 2023

Fabio Jakobsen blijft de komende jaren lid van The Wolfpack, zoals Deceuninck-Quick Step zichzelf graag noemt. De sprinter uit Heukelum verlengt zijn verbintenis tot eind 2023. Goed nieuws voor de renner die dit jaar zijn comeback maakte, na die zware val in de Ronde van Polen vorig jaar.

Fabio Jakobsen verlengt contract bij Deceuninck-Quick Step tot eind 2023
  • Fabio Jakobsen Fabio Jakobsen

Teambaas Patrick Lefevere was de afgelopen periode in de pers altijd vol vertrouwen over de vraag of Jakobsen weer op niveau kon terugkomen. Dat vertrouwen wordt nog maar eens onderstreept door het feit dat Jakobsen zijn contract nu verlengt tot eind 2023. Jakobsen rijdt sinds 2018 voor de ploeg en behaalde tot dusver 18 overwinningen.

"Ik ben heel blij om door te gaan met The Wolfpack", zegt Jakobsen op de site van zijn ploeg. "Ik wil Patrick (Lefevere, red.), het personeel en alle sponsors bedanken voor hun steun. Ik kijk uit naar de komende jaren, om stap voor stap weer wedstrijden te winnen met mijn teamgenoten. Momenteel ben ik in Livigno en bereid ik me voor op mijn volgende doelen. Ik ben dankbaar voor waar ik nu ben en voor het feit dat ik zo'n geweldig team om me heen heb."

De grote baas van de ploeg Patrick Lefevere doet ook een duit in het zakje: "Om te zien waar Fabio vandaan komt, is gewoon een wonder. Stap voor stap boekt hij vooruitgang en we zijn super blij hem nog twee jaar bij ons te hebben", zegt hij. "Fabio heeft veel talent, vaardigheden en ambitie, en we zullen samen blijven werken naar de volgende races. Hij heeft veel meegemaakt, maar hij heeft altijd het team achter zich gehad en dat zal nooit veranderen. In het verleden versloeg hij enkele van de snelste sprinters ter wereld in enkele van de grootste races, en we zijn ervan overtuigd dat hij op een dag zijn handen weer in de lucht kan gooien."

Nieuws
  • Cor Vos