HomePelotonpraatWe vonden 11 wielrenners die (qua innerlijk of uiterlijk) op een bekend...

We vonden 11 wielrenners die (qua innerlijk of uiterlijk) op een bekend stripfiguur lijken

En uiteraard mogen de ploegleiders en andere wielervolgers niet ontbreken. We zijn zelf met name te spreken over Lefevere en zijn stripfiguur...

Rustdag, dat betekent tijd voor wat minder serieuze zaken en dus gingen we in deze Tour die startte in de streek van Asterix en Obelix op zoek naar de stripfiguren waar de renners en volgers van dit Tourpeloton op lijken. Dat kan dan zowel om het innerlijk gaan als om het uiterlijk. Dit is ons lijstje. Als je zelf nog iemand hebt, laat het ons vooral weten!

1) Chris Froome = Sidonia

Chris Froome is een beetje een lange slungel met een wipneusje en laat Tante Sidonia uit Suske & Wiske nou ook net aan die eisen voldoen!

2) Hilaire Van der Schueren = Lambik

We blijven even bij Suske & Wiske, want die fijne ploegleider van Intermarché-Wanty-Gober Materiaux is natuurlijk sprekend Lambik. Sterker nog, hij zou 'm moeten spelen als er nog eens een film wordt gemaakt.

3) Bauke Mollema = Willie Wortel

De etappewinnaar van zaterdag heeft uiterlijk wel wat van Willie Wortel met zijn spitse neus (bij Willie is dat natuurlijk een snavel), maar ook qua karakter komen ze wel een beetje overeen. Twee heerlijke aparte vogels (Willie letterlijk) die lekker onverstoorbaar hun eigen gang gaan.

4) Vincenzo Nibali = Vittorio Wezel

Tuurlijk, Vincenzo is een haai, maar net zo goed een wezel uit de roemruchte Booswichtenclub uit de Donald Duck. Nibali is namelijk, met alle respect, toch een beetje een slinkse coureur. en ook qua uiterlijk hebben ze wel wat van elkaar weg, toch?

5) Julian Alaphilippe = Mickey Mouse

Julian Alaphilippe is een emnthousiaste, vrolijke spring-in-'t-veld die niet stil kan zitten. Nou, dan kom je natuurlijk automatisch terecht bij de bekendste muis ter wereld: Mickey Mouse.

6) Tadej Pogacar = Kuifje

Hij is dat letterlijk vanwege het plukje haar dat altijd uit z'n helm komt, maar ook figuurlijk is de jonge Sloveen wel een soort Kuifje. Een jonge jongen die de wereld ontdekt en op zijn manier verovert.

7) Patrick Lefevere = Kapitein Haddock

We blijven bij Kuifje. Want qua uiterlijk lijken Lefevere en Kapitein Haddock natuurlijk voor geen meter op elkaar, maar wat betreft innerlijk des te meer. Haddock is namelijk een vloekende kapitein met stiekem een klein hartje.Dat is Lefevere ook, want hij scheldt dan wel heel veel op Twitter, maar wij gekloven ook dat het – als hij niet zo opgewonden is – een lieve man is.

8) Rigoberto Uran – Jerom

We hebben al een Lambik en een Sidionia, dus we moeten ook een Jerom hebben. Nu hadden we in Nederland natuurlijk in Jeroen Blijlevens al een Jerommeke, maar die rijdt al een poosje niet meer. Dus komen we uit bij Rigoberto Uran, een gedrongen, donker type met een klein matje in de nek. Typisch Jerom (voor een wielrenner dan..)

9) Kennie Elissonde = Tokkie Tor

Het kleinste mannetje van het peloton én een vrolijk baasje zo te zien. Mollema's ploeggenoot is Tokkie Tor.

10) Mauro Gianetti = Obelix

De baas van UAE is niet zo zwaarlijvig als Obelix (Obelix wordt altijd heel boos als je 'm dik noemt, dus dat doen we zeker niet), maar toch hebben ze iets gemeen. Waar Obelix toen-ie klein was in een ketel toverdrank is gevallen, overkwam kleine Mauro hetzelfde, maar dan met een ketel vol doping…

11) En last but not least: de Superman’s!

Miguel Angel Lopez heeft de bijnaam Superman, maar wat ons betreft komen er maar twee voor in aanmerking – en we gaan ook niet kiezen hier! Vooruit, met Pogacar ook wel drie, maar ze staan nergens met z'n drieën zo mooi op de foto…

Beeld: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Mathieu van der Poel na zege in Antwerpen: ‘Ik voelde me erg sterk, maar het zal nóg beter moeten’

In Boom was Van der Poel nog ten val gekomen met een pijnlijke knie...

Mathieu van der Poel ondervindt geen hinder van knie en schouder, zegeviert met overmacht in Antwerpen

Met smart werd uitgekeken naar de cross in Antwerpen, want voor een eerste keer...

Fem van Empel domineert in het zand van Antwerpen: ‘In het eerste deel lag mijn focus niet goed doordat ik koude handen had’

Op het zanderige parkoers in Antwerpen werd al snel duidelijk dat het wederom een...

Annemiek van Vleuten vertelt wat ze na haar afscheid wil doen: ‘Kom graag uit mijn comfortzone’

Ze is er ondertussen al 40 en heeft zowat alles gewonnen wat er te...

Meer zoals dit

Wat Warren Barguil in de winter doet? Een loodzware bergtriatlon op 3000 meter hoogte (en bijna winnen)

De tijd dat wielrenners in de winter op een handdoekje aan het strand lagen...

Dit Instagram-account maakt de mooiste (en herkenbare) sarcastische wielergrappen

Wielrennen is natuurlijk serieuze topsport, maar het is ook vooral een eigen biotoop. Een...

Trek-Segafredo, UAE Team Emirates en Soudal-QuickStep stellen nieuwe truitjes voor

Het is elk jaar weer uitkijken naar de tricots waar de renners komend seizoen...