Getest: Evil Eye Trail Eye Pro

In februari vorig jaar verscheen met Evil Eye een nieuwe speler op de markt van sportbrillen. Het merk kan rekenen op de expertise van Silhouette International, een familiebedrijf uit Oostenrijk dat wereldwijd zo’n 1600 werknemers telt. Wij mochten de Trail Eye Pro uitproberen.

Getest: Evil Eye Trail Eye Pro

Shilouette maakte in het verleden zonnebrillen voor Adidas. Alle Evil Eye sportbrillen worden ontwikkeld en geproduceerd in Oostenrijk. Ze bieden het beste zicht en een optimale bescherming tijdens elke sportactiviteit.

Ook op sterkte

Alle brillen van Evil Eye zijn uitgerust met hoog kwaliteit lenzen die, en dat is niet onbelangrijk voor brildragers, ook op sterkte verkrijgbaar zijn. Ook deze lenzen worden in Oostenrijk geproduceerd. De lenzen zijn gemaakt van extreem slijtvast polycarbonaat met een superieure optische kwaliteit. Dit materiaal beschermt de ogen tegen invloeden van buitenaf, zoals zonlicht, wind stof, regen of insecten. Uiteraard bieden ze 100% bescherming tegen UV-straling (UV400). De lenzen met LST-technologie optimaliseert het licht tot een aangenaam niveau en verbetert het contrast, waardoor je zicht nog beter wordt. Daarnaast ontwikkelden ze VARIO-lenzen, die zich aanpassen aan de lichtsterkte en ook gepolariseerde lenzen.

Collectie

De nieuwste modellen zijn de Elate.t en de Elate.p, waarbij het grootste verschil zit in de vorm van de lens. De Elate.p heeft een iets grotere en hoekige lens. Beide brillen hebben een montuur dat aan de onderzijde open is, voor maximale ventilatie en een beter zicht rondom. Dat laatste is met name in een peloton erg fijn. Het fijne van deze bril is dat de brilpoten in drie verschillende posities verstelbaar zijn. Ook zijn de neusvleugels verstelbaar. Zo zit hij eigenlijk altijd fijn en stevig op je hoofd en ben je gegarandeerd van een uitmuntend zicht vanuit elke hoek.

Het populairste model van Evil Eye is de Traileye Pro. Net als andere modellen is ook deze bril op sterkte verkrijgbaar, afhankelijk van het model is dat met een adapter of met clips. We mochten deze bril testen en wat ons eerste opvalt is de vrij forse lens die uit één geheel bestaat. Dat is helemaal volgens de laatste mode, want bij veel andere merken zie je de laatste jaren brillen met grote en opvallende lenzen. Of je dat mooi vindt is natuurlijk een kwestie van smaak, maar feit is dat je met een dergelijke bril wel een goed zicht rondom hebt. Na wat met de neusvleugels bezig geweest te zijn, zit hij perfect. Het montuur is vrij licht, dus je voelt hem amper zitten. Bovenop het montuur zit een zweetbandje, die je er ook af kunt halen. Ik vond hem zonder overigens lekkerder zitten, dus ik haalde hem er al snel af. De Trail Eye Pro is verkrijgbaar met verschillende type lenzen (de lens is ook verwisselbaar). Wij mochten een LST-lens proberen en die beviel erg goed. Het contrastverhogende effect van de lens is duidelijk merkbaar en wat ook opvalt is dat de bril zowel buiten in de volle zon als binnen een goed zicht biedt. Voor mij persoonlijk is dat de beste indicatie van de kwaliteit van een lens (en ook een fijne wetenschap wanneer je in een afdaling een tunnel induikt). Voor de eindconclusie kunnen we eigenlijk ook heel kort zijn: qua afwerking en kwaliteit is dit gewoon een topbril. De Trail Eye Pro is online verkrijgbaar en bij sportspeciaalzaken en opticiens.

Materiaal
  • Evil Eye