HomeNieuwsPolitie-inval bij Bahrain-Victorious: 'Het was niets speciaals'

Politie-inval bij Bahrain-Victorious: ‘Het was niets speciaals’

Een opvallend bericht: woensdagavond heeft de Franse politie een inval gedaan bij Bahrain-Victorious. Dat bevestigt de ploeg aan Cyclingnews.

De Sloveense ploegbaas Milan Erzen heeft in gesprek met Cyclingnews verteld dat het voor hem ook gissen is naar de reden van de inval. De politie heeft immers niet aangegeven waarnaar ze op zoek waren. “Het was niets speciaals”, zegt Erzen. “We kregen bezoek van de politie. Zij vroegen om trainingsdata van de renners, ze hebben de bus gecontroleerd en dat was het. Ze hebben de renners ongeveer een uur gestoord en uiteindelijk bedankten ze ons. Ze hebben de reden van het bezoek niet verteld, maar dat zullen we later vandaag wel horen via onze advocaten.”

Erzen zelf is weliswaar nooit aangeklaagd, maar lag bij de UCI onder een vergrootglas omdat zijn naam opdook in de dopingzaak Operation Aderlass. Voor de Tour de France was er al een anonieme Fransman die klaagde over de geloofwaardigheid van Bahrain-Victorious. Daar reageerde Erzen als volgt op tegenover Cyclingnews: “Ik heb geen idee wat voor vermoedens er zijn, maar wij volgens het werk van Rod Ellingworth van vorig jaar, hij heeft ons veel geleerd en ik ben 110 procent zeker dat wij volgens de regels werken. We hebben dezelfde dopingcontroles als de andere ploegen, misschien zelfs wel meer. En als iemand naar ons toekomt voor controles staan we daar altijd open voor.”

Bahrain-Victorious presteert deze Tour de France uitstekend. Hoewel kopman Jack Haig vroeg in de ronde uitviel, sloeg het terug met ritzeges van Matej Mohoric en Dylan Teuns. Daarnaast zijn Wout Poels en Sonny Colbrelli nog in de race voor respectievelijk de bollen- en puntentrui.

Beeld: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Julian Alphilippe over zijn comeback: ‘Vreemd om met slechte benen te rijden, maar alles voor het WK en Lombardije’

Julian Alaphilippe staat vandaag aan de start van de Tour of Leuven, de nieuwe...

Column | Ik ga al een hele tijd met alle nepbeesten die ik tegenkom op de foto en het is inmiddels een bonte verzameling

Elke gek z'n gebrek. Mathieu van der Poel gaat helemaal op in Fortnite en...

5 Redenen waarmee je je vriendin/vrouw kunt overhalen om ook te gaan fietsen

We kunnen het ons eigenlijk niet voorstellen, maar er zij nog steeds mensen die...

10 Keer ‘haarspeldporno’: zet deze klimmen maar op je bucketlist! 

Dit zijn tien prachtige plaatjes en tegelijkertijd ook tien dikke tips om zelf op te fietsen. Welke van deze wil jij het liefst bedwingen?

Meer zoals dit

Julian Alphilippe over zijn comeback: ‘Vreemd om met slechte benen te rijden, maar alles voor het WK en Lombardije’

Julian Alaphilippe staat vandaag aan de start van de Tour of Leuven, de nieuwe...

Dylan Teuns per direct naar Israel-Premier Tech: ‘Vertrouwensbreukje met Bahrein maar ook UCI-punten van belang’

Dylan Teuns is niet langer renner van Bahrein-Victorious. In onderling overleg met het management...

Tim Merlier over transfer naar Soudal – Quick Step: ‘Een droomkeuze, terwijl het bij Alpecin-Deceuninck financieel niet liep zoals ik hoopte’

Tim Merlier stapt volgend seizoen over naar het Soudal-Quick Step van Patrick Lefevere. Geen...