Tour | Supersterke Wout van Aert wint tijdrit, Kelderman blijft vijfde in klassement

Een ontketende Wout van Aert! - en helaas gold dat niet voor Wilco Kelderman.

wout van aert

Van de de tijdritspecialisten die vroeg waren gestart in de iets meer dan 30 kilometer lange slottrijdrit van deze Tour, deed Kasper Asgreen dat het best. Onder andere Stefan Küng kwam niet aan de tijd van de Deen.

Na Küng was het vooral wachten op Wout van Aert. De Belg had al aangekondigd alles op alles te zetten voor een goed resultaat in de tijdrit en dat kwam er. Ondanks een sterk slotstuk van de Deen hield Van Aert een mooie voorsprong over: hij reed in een gemiddelde van 51,5 kilometer per uur 21 seconden sneller dan Asgreen.

Iedereen beet zich verder stuk op de tijd, ook Tadej Pogacar, die 57 seconden toegaf en daarmee beslag legde op de achtste plek in de tijdrit. Jonas Vingegaard werd knap derde in de daguitslag, die daarmee het succes voor Jumbo-Visma compleet maakte.

Vanuit Nederlands perspectief was vooral de strijd om plek vier tussen Wilco Kelderman en Ben O'Connor interessant. Maar helaas wil het tijdrijden - wellicht door kwetsuren? - niet echt lukken voor de Amersfoorter deze Tour. Hij reed nog wel een sterk tweede deel en finishte op 2 minuut 20 van Wout van Aert, maar kwam 11 seconden tekort om O'Connor te passeren in het algemeen klassement.

Top 10 van de dag

Algemeen klassement na de tijdrit

Morgen laatste rit

Na de tijdrit wacht de renners een verplaatsing van enkele honderden kilometers naar Chatou om van daaruit het defilé naar Parijs aan te vangen. In totaal leggen de renners dan 108 kilometer af tussen het proosten met de champagne en de grappen en grollen door.