Na De Gendt is ook Philippe Gilbert klaar met de Tour de France

Philippe Gilbert zal zondag zijn laatste etappe rijden in de Tour de France. De Waal ziet zichzelf niet meer terugkeren in de grootste koers ter wereld.

Gilbert
  • Philippe Gilbert Philippe Gilbert

Eerder vertelde Gilberts ploegmaat Thomas De Gendt dat hij weinig meer te zoeken heeft in de Tour de France. "Ik heb hier weinig meer te zoeken; iemand anders kan beter mijn plaats innemen. De kans is heel groot dat dit mijn laatste Tour was. Luz Ardiden is een mooie klim om mee te eindigen. Voor mezelf heb ik hier nog heel weinig te zoeken, enkel als knecht. Dan kan ik mij beter op een ander programma focussen", is De Gendt eerlijk.

Naast De Gendt heeft nu ook Gilbert aangegeven dat het hoogstwaarschijnlijk zijn laatste Tour de France was. Hij vertelde erover tegen het France Télévisions. "Dit zal de laatste keer Parijs zijn. Ik zie mezelf niet meer als renner terugkeren naar deze koers. Een Tour uitrijden betekent veel op elke leeftijd. Zeker ook omdat ik in mijn vorige vier Tours moest opgeven. Daarom wilde ik deze keer graag finishen. Ik heb veel afgezien en een anonieme koers gereden, maar op elke leeftijd blijft het een prestatie."

Nieuws
  • Cor Vos