Video | Egan Bernal deelt hartverscheurend filmpje van overleden superfan

Toen Egan Bernal gehuldigd werd na zijn Tourzege (2019) stond in het publiek een jonge fan met tranen in zijn ogen. Vandaag laat de wielerster een traan om zijn verongelukte superfan.

Bernal
  • Egan Bernal Egan Bernal

In een interview met Wieler Revue vertelde Egan Bernal eerder dit jaar wat zijn Tourzege betekende in Colombia. Als eerste Colombiaan wist hij de grootste koers ter wereld te winnen. Maar een beeld zegt meer dan duizend woorden, zelfs meer dan de woorden van de Ineos Grenadiers-kopman zelf.

Toen Bernal na zijn Tourzege gehuldigd werd in zijn thuisstad Zipaquirá stond in het publiek een jonge fan met de tranen in zijn ogen. Die jonge fan, Julián Gómez, is zondag om het leven gekomen. Bernal schrijft op sociale media: "Vandaag huilen we om jou Julián, de ware trots van mijn land."

Mede door de overwinning van Bernal was Gómez een fervent fietser. Hij trainde bij de club van de ex-trainer van de Giro-winnaar van dit jaar. De 13-jarige Colombiaan werd zondag aangereden door een vrachtwagen. Een oom was bij het ongeluk aanwezig.

Tegen RCN Radio deed hij zijn verhaal. "Een chauffeur wilde ons irriteren en reed zo dichtbij dat Julián nerveus werd, vervolgens zijn evenwicht verloor en onder de vrachtwagen terechtkwam. Hij was op slag dood." De bestuurder wordt verhoord door de politie.