Quinn Simmons boekt eerste profzege in Wallonie: 'Fijn om deze emotie weer te voelen'

Quinn Simmons heeft de derde rit van de Tour de Wallonie voor zich opgeëist. Het Amerikaanse toptalent van Trek-Segafredo was de beste in de zwaarste rit van de ronde.

Simmons
  • Quinn Simmons Quinn Simmons

Hoewel door de overstromingen enigszins aangepast was de derde rit door de Ardennen de zwaarste van de Tour de Wallonie. Op een kleine dertig kilometer van de meet stak Simmons zijn neus al aan het venster. Dat Trek-Segafredo plannen had met de Amerikaan was al eerder in de koers gebleken. Hij kreeg een plukje renners met zich mee, maar ze wisten niet weg te komen. Er werd slag om slinger gedemarreerd en het peloton werd compleet uit elkaar gescheurd, maar het duurde tot drie kilometer van de meet voordat de beslissende slag werd geslagen. Simmons zette aan en kreeg Stan Dewulf met zich mee. In de sprint was de eerste de betere van de twee.

Tot grote vreugde van de net twintigjarige Simmons. "Het heeft anderhalf jaar geduurd, maar ik ben opgelucht dat ik mijn eerste profzege boek", vertelde Simmons na afloop. "We hebben als ploeg volle bak aangevallen. We waren supersterk. Ik had vertrouwen in mijn sprint bergop, hoewel ik al een lange tijd geen finale heb gereden. De laatste keer was op het WK in Yorkshire dat ik won, maar het is fijn om deze emotie weer te voelen. Ik heb ook de leiderstrui. We gaan zien wat we kunnen, maar de week is geslaagd met deze zege."

Nieuws
  • Cor Vos