Tokio | Onze voorspelling voor het aantal wielermedailles dat Team NL gaat halen op de Spelen

En uiteraard voorspellen we ook wie wat wint. Je leest het hieronder. Klopt dit een beetje denk je?

medailles

(grappig detail aan onderstaande voorspelling: als dit best wel realistische scenario ook maar enigszins uit zou komen dan halen we alleen al met de wieleronderdelen meer medailles dan België in totaal op de voorbij vier (4!) Olympische zomerspelen...)

Goud (9)

Marianne Vos (wegrit), Annemiek van Vleuten (tijdrit), Mathieu van der Poel (MTB), Niek Kimmann (BMX), Teamsprint, Harrie Lavreysen (2x, sprint en keirin), Kirsten Wild/Amy Pieters (koppelkoers), Kirsten Wild (omnium).

Verantwoording:
- In de wegrit voor de vrouwen proberen Van Vleuten en Van der Breggen het nog wel, maar ze komen niet weg op het minder zware parkoers bij de mannen. Daarna zetten ze alles in dienst van La Vos, die zo een bekroning op har toch al zo schitterende carrière zet - ze stopt overigens niet hoor..)

- Het tijdritparkoers voor de vrouwen blijkt toch een tikkie te zwaar (in hoogtemeters) voor Chloe Dygert, dus Van Vleuten troeft in een Nederlands onderonsje Van der Breggen af.

- De overige gouden medialles behoeven geen uitleg. Mathieu is Pidcock te snel af, Harrie is de Koning op de baan.

Zilver (4)

Anna van der Breggen (tijdrit), Laura Smulders (BMX), Jeffrey Hoogland (sprint), Jan Willem van Schip (Omnium).

Verantwoording:
- Jan Willem van Schip wint op meeslepende wijze zilver door op de puntenkoers, het laatste onderdeel van het omnium net een puntje tekort te komen voor het goud. Na afloop geeft hij met het slijm nog op de mond een weergaloos interview waarin de woorden 'roze koek', 'aardappelhoofd' en 'poelerewazie' voorkomen - dat laatste woord is door Van Schip op het eigenste moment bedacht.
- De overige zilveren medailles behoeven geen uitleg - of hadden die al in het gevel van Van der Breggen.

Brons (4)

Bauke Mollema (wegrit), Demi Vollering (wegrit), Tom Dumoulin (tijdrit), Van Schip/Havik (koppelkoers).

Verantwoording:
- Bronzen Bauke mollemaalt op karakter naar een bronzen medaille. Dumoulin was in 2016 niet blij met zilver, maar is nu hartstikke tevreden - terecht. Helaas wederom geen goud voor Van Schip (en Havik), maar ze koersen wel weer heerlijk!