Tokio | Nu het stof wat is neergedaald: 5 genuanceerde gedachten over de bizarre vrouwenwegwedstrijd

Nog even over die bizarre wedstrijd... Dit zijn 5 overpeinzingen voorbij: 'wat dom gekoerst!'

annemiek van vleuten kiesenhofer

Tuurlijk, er ging van alles mis en de communicatie was apart; het had - zeker achteraf - helemaal anders gemoeten. Maar laten we ook de nuance niet verliezen. Dit zijn vijf dingen die we zeker niet moeten vergeten in onze verontwaardiging:

1) Het is gewoon lastig als je je werk in compleet andere omstandigheden moet doen

Stel je voor dat jij op je werk opeens van de één op de andere dag je werk moet doen met een ander besturingssysteem op je computer ofzo - en je dat ook nog opeens met de helft van je collega's in het team moet doen. Best wel gek toch dat het bij de Olympische Spelen ineens allemaal anders is?

2) Zoals altijd geldt dit ook weer: de beste stuurlui..

EF Education-Nippo-manager Jonathan Vaughters zegt het wat ongenuancueerd (shut it), maar in de kern weten wij hier vanaf de bank in Nederland nooit écht hoe het daar in Japan was en is het dus lastig oordelen.

3) Kun je het de Nederlandse vrouwen kwalijk nemen dat ze Kiesenhofer niet kenden?

En dus ook niet op hun lijstje hadden staan met dames die ze in de gaten moesten houden. De wedkantoren dachten er net zo over, zie je hieronder. Anna Kiesenhofer stond 1 op 501. Hopelijk loopt er nu ergens een Kiesenhofer-miljonair rond...

4) Annemiek van Vleuten is een schitterende, toegewijde sportvrouw

Die liefde voor de fiets van haar is zo mooi om te zien!

5) Laten we vooral ook de prestatie van Kiesenhofer ook niet vergeten

Los van de tactiek en het gebrek aan communicatie bij de Nederland een fantastische prestatie; de Oostenrijkse heeft meer in haar mars dan de eerdere statistieken uit haar carrière deden vermoeden en dat kwam er gisteren uit. Bovendien: dit soort verrassingen maakt sport ook zo fantastisch, als je even je oranje bril afzet!

Grappige bonusgedachte...

Want bondscoach Loes Gunnewijk kende op z'n zachtst gezegd ook geen heel gelukkige rol in het geheel.

De Nederlandse vrouwen Annemiek van Vleuten en Anna van der Breggen komen woensdag weer in actie. Dan hebben we met deze tactieken en dergelijke niks te maken, want is het een strijd tegen de klok. Je moet er vroeg bij zijn, want de tijdrit start al om 4.30 uur. De laatste renster is om 6.30 uur binnen.