MTB-bondscoach De Knegt over VDP: 'Heeft pijn aan heup, plank meerdere keren besproken deze week' 

Toch wel wat onbegrip bij de bondscoach, zo lijkt het.

mathieu van der poel

Bondscoach Gerben de Knegt sprak na de val en opgave van Mathieu van der Poel in de olympische MTB-wedstrijd kort met zijn pupil en kon wat meer vertellen over de oorzaak van die harde crash.

"Het lijkt er echt op dat hij dacht dat dat plankje er nog lag. We hebben daar meerdere keren over gesproken deze week, dus dat zou het eigenlijk niet mogen zijn. We hebben het er vanochtend bij het ontbijt zelfs nog over gehad. Maar goed, ik zal 't hem echt zelf nog eens moeten vragen.."

Na de val leek de race over, concludeerde ook De Knegt. "Als je hier voor de winst wil rijden, mag er niks gebeuren. Je blijft nog enigszins hopen op een Mathieu van der Poel-wonder; het bleef lang een minuut. Maar je weet ook wel dat het niet meer echt voor de prijzen is. Feit is wel dat Mathieu zich ook behoorlijk heeft geblesseerd. Hij klaagt vooral over pijn aan z'n heup."

Mathieu van der Poel zelf reageerde al kort op Twitter op de crash en is voor nader onderzoek naar het ziekenhuis. een eerste inschatting van de teamarts is dat MVDP niks heeft gebroken.