Tokio | Geen breuken voor Van der Poel

De race naar goud zat er voor Mathieu van der Poel al in ronde één op. Hij kwam hard ten val en stapte na een paar rondes af.

Poel
  • Mathieu van der Poel Mathieu van der Poel

Nadien ging hij naar het ziekenhuis vanwege de pijn aan zijn heup, maar daar zijn gelukkig geen breuken geconstateerd. Dat melden onder meer Gerben De Knegt en Christoph Roodhooft, manager bij Alpecin-Fenix en ook aanwezig in Tokio. Toch was de pijn te hevig om de race uit te rijden. "Er was geen andere keuze dan opgeven", vertelde Roodhooft tegen Het Nieuwsblad. De Belg ging ook iets dieper in op de reden van de val van de Nederlander. Oftewel, dat verdomde plankje dat was weggehaald. "De voorbije dagen bij de verkenning lag er bij die drop altijd een plankje waarlangs je naar beneden kon rijden."

"Maar dat lag er vandaag niet meer", vervolgt Roodhooft zijn verhaal. "Maar omdat in het mountainbiken op de dag van de wedstrijd zelf niet meer verkend wordt, was hij daarvan niet op de hoogte. Hij had het misschien moeten weten, maar dat was nu eenmaal niet zo. Meer valt er niet over te zeggen. Heel spijtig. Dat een plan waaraan jaren gewerkt is op zo'n domme manier moet eindigen." Volgens bondscoach Gerben de Knegt en collega Milan Vader is het wel degelijk gegaan over het weggehaalde plankje in de besprekingen vooraf. Van der Poel verklaarde zelf op Twitter dat hij niet op de hoogte was van het weggehaalde plankje achter het rotsblok.

MTB
  • Cor Vos