HomeMTBTokio | Tom Pidcock: 'Ik zag dat het niet goed ging aflopen...

Tokio | Tom Pidcock: ‘Ik zag dat het niet goed ging aflopen met Mathieu’

Waar het de dag van Mathieu van der Poel had moeten worden, werd de mountainbikerace op de Olympische Spelen een kolfje naar de hand van Tom Pidcock.

Nog geen twee maanden geleden brak Pidcock zijn sleutelbeen. De wedstrijden die hij net voor de Olympische Spelen reed gingen ook niet van harte voor de alleskunner van Ineos Grenadiers. “De laatste weken waren heel intens”, vertelde de Brit na zijn triomftocht tegen het Algemeen Dagblad. “Ik denk dat ik goed ben in snel in vorm raken na een blessure, want voor het WK in Yorkshire kwam ik ook terug na een zware crash. Toen was ik ook snel weer goed. De voorbereiding was, net als voor iedereen, heel zwaar, maar uiteindelijk is het de moeite waard geweest.”

In de beginfase van de race in Japan hield Pidcock zich nog enigszins afwezig. “Bij de start maakte iedereen foutjes. Na een paar rondes nam ik de kop en ben ik gas gaan geven. Ik kreeg een gat, maar Flückiger hield me constant onder druk. Ik ben gewoon doorgegaan en niet te ver in het rood gegaan. De hitte was namelijk een grote factor. Mijn sleutelbeen heb ik niet meer gevoeld, want die is helemaal in orde. Ik voel het alleen als ik een rugzak draag, want dat is oncomfortabel op het metaal in mijn sleutelbeen.”

Mathieu van der Poel

Uiteraard ging het ook nog even over de valpartij van die andere topfavoriet: Mathieu van der Poel. Pidcock zat net achter de Nederlander toen hij zwaar crashte. “Hij ging supertraag naar die Sakura Drop en ik nam een beetje afstand van 'm, omdat ik zag dat het niet goed ging aflopen. Hij kwam ten val, maar gelukkig kon ik hem vermijden. Ik zorgde ervoor dat ik van de drop kwam en remde een beetje af om te zien waar hij zou eindigen. Ik denk dat hij de drop verkeerd heeft ingeschat, maar dat moet hij zelf uitleggen.”

Beeld: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Tour-anekdotes Gaudu: ‘Sagan zei tegen Pogi dat hij niet de ballen had om te demarreren, twee seconden later was hij weg’

Profwielrenners zijn vergeleken met bijvoorbeeld voetballers - uitzonderingen daargelaten - altijd zeer toegankelijk maar...

Stybar over toekomst: ‘Een vraagteken gezien mijn leeftijd en de gezondheidsproblemen’

Tweede in de Tour of Leuven, ook wel bekend als de Memorial Jef Scherens....

Zwift nog eens drie jaar hoofdsponsor Tour Femmes

Dat de Tour de France Femmes geen eendagsvlieg zou zijn, was al wel duidelijk...

Video | De drie seconden die Marianne Vos de das om doen: ‘Blijkbaar voldoende voor UCI’

Waar we in juli vooral de prachtige wielersport vierden met twee schitterende Tour de...

Meer zoals dit

Video | Nieuwe trainingsmethode? MTB’er traint met autoband aan touw achter zich

Dit is wel een heel bijzondere manier van trainen... Bekijk de beelden!

Wat doet crossrevelatie Puck Pieterse in de zomer? Nou, ook winnen maar dan op de MTB!

Ze gaat gewoon door met wat ze in de winter al deed...

Mathieu van der Poel laat mountainbike dit seizoen links liggen: ‘Even een sabbatjaar’ 

Geen MTB voor MVDP dit seizoen. Maar hij hangt 'm zeker niet voor altijd aan de haak...