Tokio | Plank ligt er wél bij MTB-race vrouwen (vanwege weersomstandigheden)

To plank or not to plank...

plank mtb tokio

De plank, het was het woord van de Nederlandse olympische dag gisteren. Marthieu van der Poel was in de veronderstelling dat er een plank (of ramp, op z'n Engels - op z'n Nederlands werd het ook een ramp, maar dat is een ander verhaal) op de drop van negen meter lag, waardoor het niet per se nodig was om te springen, maar je er ook af kon rollen.

Het was de oorzaak van z'n zware val en zorgde voor een hoop verwarring in het Nederlandse kamp. Volgens bondscoach Gerben de Knegt hadden ze het meermaals tegen Mathieu gezegd en ook de andere Nederlandse deelnemer zei dat hij het erover had gehad met Van der Poel, die op zijn beurt dan weer alleen zei te weten dat het ding met het test event in 2019 was weggehaald.

De planksoap gaat door in de vrouwenwedstrijd, want daar ligt-ie er nu dus wél in de wedstrijd. Dit vanwege de veranderde weersomstandigheden met regen en wind (er is een tyfoon in de buurt). Op zich wel weer apart, want tijdens het test event in 2019 regende het ook en toen werd de plank dus wél weggehaald...

Voor Nederland doen de twee Annes mee aan de wedstrijd: Anne Terpstra en Anne Tauber. Beide dames behoren niet tot de topfavorieten, maar kunnen als alles meezit wel meedoen voor een medaille. De Fransen Pauline Ferrand-Prévot en Loana Lecomte zijn de grootste kanshebbers op het goud.