Tokio | Eins Zwei Drei Zwitserland, Terpstra net buiten medailles in MTB-race vrouwen

Mét plank, maar zonder Nederlandse medailles - al reed Anna Terpstra een knappe race!

jolanda neff

Vooraf waren de Fransen Loana Lecomte en Pauline Ferrand-Prévot de grote favorieten in de olympische mountainbikerace voor vrouwen, maar het was buurland Zwitserland dat oppermachtig was op het parkoers in Izu (waar ze de plank van Mathieu vandaag hadden laten liggen).

Er stond geen maat op Jolanda Neff, die met grote voorsprong haar jongere landgenoten Sina Frei (tweede) en Linda Indergand (derde) voorbleef. Uiteindelijk was het verschil met Frei 1 minuut en 11 seconden en kwam Indergand daar weer acht seconden achter binnen.

Anna Terpstra reed namens Nederland een zeer verdienstelijke wedstrijd. Even zag het ernaar uit dat ze nog mee kon doen in de strijd om de zilveren en bronzen medailles, maar in het tweede deel van de race liep het verschil met de Zwitserse vrouwen toch op.

Ze werd knap vijfde achter Kata Blanka Vas, de jonge Hongaarse die we ook kennen uit het veldrijden. De andere Nederlandse deelneemster, Anna Tauber, deed ook lang mee in de subtop, maar kreeg in de voorlaatste ronde met pech te kampen; ze finishte uiteindelijk als eflde, één plaatsje achter Ferrand-Prévot.

Nieuws
  • Proshots