HomeOlympische SpelenDumoulin: 'Ik ga door als wielrenner'

Dumoulin: ‘Ik ga door als wielrenner’

Tom Dumoulin was zichtbaar tevreden en ontroerd met zijn zilveren medaille op de Olympische tijdrit. Maar het grootste nieuws na afloop was wel zijn mededeling dat hij doorgaat als professioneel wielrenner.

“Ik ben erg trots en blij met deze prestatie”, zei Dumoulin na afloop van de podiumceremonie tegen de NOS. “Het was mijn doel om een medaille te halen en ik had geen idee of dat mogelijk was. Ik heb genoten van het proces hier naartoe en ik heb leuke maanden aan voorbereiding achter de rug. Het is fantastisch om het nu met zilver af te kunnen sluiten.”

Dumoulin kende een erg sterke start van zijn tijdrit. “Ja, het was een goede eerste ronde met veel power. In de tweede ronde voelde ik de kracht langzaam wegvloeien. Als ik echt goed ben kan ik op dat laatste stuk vals plat het verschil maken, maar nu had ik die power niet. Zilver was het hoogst haalbare. Dit is een zilveren medaille met een gouden rand. Ik wist geen tussentijden, maar ik zag op de hotseat dat het heel close ging worden om de medailles. Maar omdat ik me in de laatste 10 kilometer weer beter voelde, had er wel vertrouwen in dat het goed genoeg was voor een plak.”

Over zijn toekomst gaf Dumoulin eveneens (een beetje) duidelijkheid. “Ik ga sowieso door. Op deze manier vind ik de sport heel erg leuk en samen met de ploeg gaan we mijn toekomst bespreken. Welke koersen ik ga doen is nog niet precies ingevuld. Maar ik ben er de laatste maanden achter gekomen dat ik wielrennen nog steeds een gave sport vind. Ik wil nog altijd hoge doelen najagen en daarbij heb ik de support gevoeld van de mensen om mij heen.”

Beeld: cor vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Lefevere over Dalton-strategie in ploegentijdrit Vuelta: ‘We moeten puzzel juist leggen’

De Vuelta begint aanstaande vrijdag met een ploegentijdrit en dat kan Patrick Lefevere wel...

Vuelta | Selecties druppelen binnen: deze renners staan aan de start in Utrecht

De Tour de France lijkt nog maar amper afgelopen, maar het is toch echt...

Video | Cecilie Uttrup-Ludwig schittert dubbel in reclamespotje: in dialoog met zichzelf

Als Deens bedrijf heb je de keus om een spotje te maken met geletruidrager...

Lefevere over Cavendish: ‘Sportief had hij vrede dat Fabio de Tour zou rijden, maar daarin keerde hij begin dit jaar zijn kar’

Uiteraard heeft manager Patrick Lefevere een uitgebreide visie op de verandering in het sprintersgilde...

Meer zoals dit

De volgende olympische spelen kunnen we wedden op wielrennen

Dat je het nu alvast goed in je oren knoopt en alles uit de wielerwereld in de gaten houdt!

Ligtlee over reacties op social media: ‘Geschrokken van vervelende, ongevraagde harde berichten’

Vijf jaar na haar gouden plak op de keirin was Elis Ligtlee weer actief op de Olympische Spelen. Niet als baanrenster, maar als analist voor de NOS. Ze kreeg daar positieve reacties op, maar ook nare reacties. Over haar uiterlijk. Op Instagram vertelt ze dat ze daarvan is geschrokken en ze roept op om wat liever voor elkaar te zijn.

Van Riessen viert verjaardag in Japans ziekenhuis: ‘Weet niets meer van de crash’

Voor Laurine van Riessen ziet haar 34ste verjaardag er anders uit dan ze op voorhand had verwacht. Na een zware val op de olympische keirin ligt ze in een Japans ziekenhuis. Gelukkig is haar vriend Matthijs Büchli er ook nog. Hij regelde taart en slingers voor de onfortuinlijke renster, die zich niets meer van de val kan herinneren.