HomeOlympische SpelenTokio | Zo deden de BMX'ers het afgelopen nacht in de kwartfinales

Tokio | Zo deden de BMX’ers het afgelopen nacht in de kwartfinales

Het BMX'en was diep in de nacht, dus we kunnen ons voorstellen dat je lag te slapen. Daarom vind je hieronder hoe de Nederlanders het deden!

Na de wielrenners op de weg en de mountianbikers was en is het nu aan de BMX'ers op de Olympische spelen. Anders dan die beide disciplines is het BMX'en diep in de Nederlandse nacht. Dat maakte het Nederlandse succes er voorlopig niet minder op, want alle zes de Nederlandse deelnemers (mannen en vrouwen) plaatsten zich zonder al te veel problemen voor de halve finales.

Bij de mannen reden Niek Kimmann en Twan van Gendt hun kwartfinales in dezelfde series. In alle drie de heats werden zij de nummers één en twee van het zestal dat in de baan kwam. Ook Joris Harmsen plaatste zich in een andere serie vrij eenvoudig voor de halve finales.

Het was spannender of alle lichaamsdelen van de Nederlandse mannen het ook zouden doen, want Kimmann knalde in de training tegen een onoplettende official op en Twan van Gendt rijdt met pijnstillers vanwege een schouder uit de kom enige tijd geleden.

Kimmann zei na afloop dat ze knie het redelijk had gehouden. “Het starten is oncomfortabel en gaat ook niet echt super met het kracht zetten vanuit stilstand. Ik heb alle trainingen geskipt en ben veel aan het koelen. Ik hoop dat het morgen ook niog gaat met adrenaline en pijnstillers.”

Bij de vrouwen gingen de zusjes Smulders en ook Judy Baauw door naar de halve finales. Bij Laura Smulders ging dat het eenvoudigst. Zij eindigde als eerste na drie heats in haar serie. Merel Smulders en Judy Baauw lukte dat niet, maar plaatsten zich wel voor de halve finales.

De zes komen donderdagnacht tussen 3.00 uur en 5.00 in actie tijdens de halve finales en de finales.

Beeld: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Video | Cecilie Uttrup-Ludwig schittert dubbel in reclamespotje: in dialoog met zichzelf

Als Deens bedrijf heb je de keus om een spotje te maken met geletruidrager...

Lefevere over Cavendish: ‘Sportief had hij vrede dat Fabio de Tour zou rijden, maar daarin keerde hij begin dit jaar zijn kar’

Uiteraard heeft manager Patrick Lefevere een uitgebreide visie op de verandering in het sprintersgilde...

Bondscoach Moerenhout glashelder: ‘De eerste plek in de tijdrit is voor Dumoulin’

Het verhaal is bekend: Tom Dumoulin stopt aan het einde van het jaar, maar...

Column | De afgelopen Tour de France en het dopingduiveltje

In onze Vuelta-special/Tourterugblik (hier te bestellen) blikken we zoals de titel al zegt vooruit...

Meer zoals dit

De volgende olympische spelen kunnen we wedden op wielrennen

Dat je het nu alvast goed in je oren knoopt en alles uit de wielerwereld in de gaten houdt!

Ligtlee over reacties op social media: ‘Geschrokken van vervelende, ongevraagde harde berichten’

Vijf jaar na haar gouden plak op de keirin was Elis Ligtlee weer actief op de Olympische Spelen. Niet als baanrenster, maar als analist voor de NOS. Ze kreeg daar positieve reacties op, maar ook nare reacties. Over haar uiterlijk. Op Instagram vertelt ze dat ze daarvan is geschrokken en ze roept op om wat liever voor elkaar te zijn.

Van Riessen viert verjaardag in Japans ziekenhuis: ‘Weet niets meer van de crash’

Voor Laurine van Riessen ziet haar 34ste verjaardag er anders uit dan ze op voorhand had verwacht. Na een zware val op de olympische keirin ligt ze in een Japans ziekenhuis. Gelukkig is haar vriend Matthijs Büchli er ook nog. Hij regelde taart en slingers voor de onfortuinlijke renster, die zich niets meer van de val kan herinneren.