Tom Pidcock over Vuelta: 'Geen haast om me volledig toe te wijden aan een grote ronde'

Tom Pidcock won op indrukwekkende olympisch goud op de mountainbike. Het volgende doel voor de Brit nadert ondertussen: in de Vuelta a España maakt hij zijn debuut in een grote ronde.

Pidcock

Een dag na de olympische mountainbikewedstrijd trainde Pidcock alweer op de weg. Veel tijd heeft hij namelijk niet voor zijn voorbereiding op de Vuelta a España, die zaterdag 14 augustus van start gaat. Tegen CyclingWeekly vertelde hij daarover. "Ik denk niet dat er echt haast is om me volledig toe te wijden aan een grote ronde", vertelt hij over zijn voorbereiding op de Vuelta a España. "Het plan is om de Vuelta te doen, maar ik heb niet zoveel dagen om me te prepareren. Ik ga een paar nachten doorbrengen in Londen. Ik heb een aantal dagen vrij, dus zal ik voor die tijd nog een paar keer moeten trainen." Zoals hij dus de dag na zijn gouden race deed in Tokio. "Ik heb de tijd gelukkig aan mijn zijde."

Pidcock maakt al heel het jaar indruk. In het veld, op de weg en op de mountainbike. In het voorjaar liet Pidcock vooral in de Brabantse Pijl en Amstel Gold Race zien wat hij op de weg kan. Die eerste koers won hij, terwijl hij in de Gold Race op curieuze wijze tweede werd. Sporza-coryfee Michel Wuyts heeft alvast veel vertrouwen in Pidcock voor de Vuelta a España. "Ik ben benieuwd hoe ver Pidcock komt in de Vuelta. Hij hoeft nog niet te winnen, maar ze moeten weten wat hij kan in de tijdrit in zo'n grote ronde. Dat zal best veel zijn. En ook hoe ver hij meekan in het hooggebergte. Dat zal ook ver zijn, want hij won al de Giro voor beloften."

Nieuws
  • Cor Vos