Pascal Eenkhoorn krijgt lidkaart in Belgische trainingsgroep Melkerie na zege Heistse Pijl

Pascal Eenkhoorn boekte zaterdag zijn eerste overwinning van het seizoen. In de Heistse Pijl legde hij vier van de leden van de Belgische trainingsgroep De Melkerie erop. Het leverde de Nederlander een lidkaart op bij de groep.

Eenkhoorn
  • Pascal Eenkhoorn Pascal Eenkhoorn

Yves Lampaert, Jonas Rickaert, Bert Van Lerberghe en Jens Debusschere eindigden achter Eenkhoorn in de Heistse Pijl. Allen lid van De Melkerie. De Melkerie wilde toch ook graag de winnaar in hun groep hebben en daardoor werd Eenkhoorn verleid tot een lidmaatschap voor één dag. Op Instagram schreef De Melkerie het volgende: "Hey, Pascal Eenkhoorn, wat denk je van een lidkaart voor één dag. Anders lijken we een beetje belachelijk ondanks onze goede wedstrijd. De nummers 2, 3, 4 en 5 zullen je wel trakteren op koffie en taart." Eenkhoorn nam het lidmaatschap voor één dag graag aan. "Haha, akkoord", was zijn reactie.

Eenkhoorn legde in de sprint Lampaert en Rickaert er met overmacht op in de Heistse Pijl. "Het was een zware koers", vertelde de in Genemuiden geboren Eenkhoorn. "Vooraf was het plan om met Dylan op een sprint te mikken. Toch hielden we ook in ons achterhoofd dat het wel eens een harde koers kon worden. Daar hebben we goed op geanticipeerd en we zijn meegegaan in het attractieve koersgedrag. In de sprint zat ik prima gepositioneerd. Ik kon van achteruit mijn sprint inzetten. Daardoor had ik veruit de meeste snelheid en kon ik het afmaken.” Eenkhoorn werd eerder deze maand vijfde in de Tour de Wallonie. Midden augustus gaat Eenkhoorn als het goed is zijn grote ronde debuut maken in de Vuelta a España.

Nieuws
  • Cor Vos