Dreun voor Louis Vervaeke: 'Ons huis stond 60 centimeter onder water'

Een drama voor Louis Vervaeke: bij de overstromingen in België van een twee weken geleden werd ook de renner van Alpecin-Fenix getroffen.

Vervaeke

Twee weken geleden werd Vervaeke opgeschrikt. Opgeschrikt door een niet op te houden waterstroom. Vervaeke woont in de provincie Luik, maar leek in eerste instantie nog aan de wateroverlast te ontkomen. Tegenover Het Nieuwsblad deed de klimmer zijn verhaal. "Astrid (Vervaeke zijn vriendin, red.) was woensdag nog gaan werken in Luik en sprak van de grote ravage die ze had gezien. Hier was nog niets aan de hand. De Burdinale stond tien centimeter hoger dan normaal, maar het had dan ook al drie dagen op rij geregend. Toen ik om zes uur ’s ochtends naar het toilet ging, hoorde ik het nog steeds regenen. Maar pas toen ik door het raam naar de tuin keek, zag ik de schade."

Vervaeke, die volgend jaar zal uitkomen voor Deceuninck-Quick Step, probeerde te redden wat er nog te redden viel in huis. Zoals een wielrenner betaamt probeerde hij eerst zijn koersfiets veilig te stellen. "Toen dacht ik nog daags nadien te trainen. Nadien redde ik een stoel, die nog van mijn oma is geweest, en alle babymeubels, die ik net in elkaar had gezet. Astrid en ik verwachten binnen twee weken ons eerste kindje. We hebben nu geen elektriciteit, geen centrale verwarming, geen keuken, het huis stinkt naar smurrie en ondanks dat we ze dagelijks schoonmaken met bleekwater zit er schimmel op de kasten. We hebben twee volle containers met kapotte spullen, waaronder de fietsrollen, moeten weggooien. Gelukkig valt het financiële leed mee, dankzij een goede verzekering."

Vervaeke huurde de voorbije twee weken een vakantiewoning en zal de komende tijd in een appartement in Gent verblijven. De verbouwing van zijn huis in de provincie Luik zal tot na de winter duren. Uit respect voor de echte slachtoffers weigert Vervaeke zelf overigens van een ramp te spreken.

Nieuws
  • Cor Vos