HomeAchtergrondKoers genoeg deze week! Ronde van Burgos, Ronde van Portugal, Arctic Race...

Koers genoeg deze week! Ronde van Burgos, Ronde van Portugal, Arctic Race of Norway en Sazka Tour

De Tour de France en Olympische Spelen zijn achter de rug, maar het wielerseizoen gaat gewoon door. Naast het baanwielrennen in Tokio is er dan ook genoeg interessants om in de gaten te houden deze week.

Ronde van Burgos

Terwijl de Olympische Spelen nog in volle gang zijn en het baanwielrennen (met enkele WorldTour-renners) pas net is begonnen, gaat voor een deel van het peloton deel twee van het seizoen van start. Zo begint dinsdag de Ronde van Burgos. De vijf dagen door Burgos zijn zowel voor sprinters als klimmers interessant. Er liggen drie potentiële ritten te wachten voor sprinters, terwijl de klimmers twee keer aan hun trekken komen. Enkele namen die (waarschijnlijk) aan de start komen in Burgos: Egan Bernal, Aleksandr Vlasov, Mikel Landa, Mark Padun en Simon Yates. De Ronde van Burgos wordt iedere dag uitgezonden door Ziggo Sport.

Ronde van Portugal

De Ronde van Portugal stond en staat te boek als een koers waar continentale Portugese ploegen ineens twee keer zo hard rijden. Koersen waar Amaro Antunes, Ricardo Mestre, Joni Brandão en João Rodriguez de dienst uitmaken. Een ronde ook waar de geruchten over doping ieder jaar niet onder stoelen of banken worden gestoken. Dit jaar staan er desondanks meer profploegen aan de start dan normaal. Onder meer Movistar zal starten met de Colombiaanse troef Juan Diego Alba en de Spanjaard Sergio Samittier. De Ronde van Portugal is niet live te volgen op televisie.

Alexander Kristoff

Arctic Race of Norway

De Arctic Race of Norway is een ideale voorbereidingskoers voor renners met een goede punch in hun benen. Een eerste opmaat richting het wereldkampioenschap van eind september. Op de voorlopige startlijst staan onder anderen Oliver Naesen, Christophe Laporte, Niki Terpstra en Alexander Kristoff. Met zeven WorldTour-formaties aan de start is de Arctic Race of Norway het volgen meer dan waard. Nog iets moois: ook buurland Finland zal worden aangedaan. De Arctic Race of Norway is bovendien te volgen de komende weken. Daarvoor moet je wel een abonnement afsluiten bij de Eurosport Player.

Sazka Tour

De Sazka Tour. Tot vorig jaar nog gewoon de Czech Tour. De startlijst is niet direct om over naar huis te schrijven, maar toch kende deze wedstrijd de voorbije jaren mooie winnaars met onder anderen Diego Ulissi en Daryl Impey. Aan het parkoers zal het niet liggen, want in alle vier de etappes mag er spektakel worden verwacht. Met Team BikeExchange en Intermarché Wanty Gobert reizen twee ploegen van het hoogste niveau af naar Tsjechië. Let ook vooral op Sjoerd Bax (Metec), de nummer twee van het jongste nationaal kampioenschap en een jongen met de mogelijkheden om door te groeien tot profniveau.

Beeld: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Interview | Michel Wuyts: ‘Op de weg is Van Aert de betere van Van der Poel, in het veld is het andersom’

Althans, dat is wat Michel Wuyts stelt. Volgens de voormalig-commentator van Sporza hebben Eli...

Wat Warren Barguil in de winter doet? Een loodzware bergtriatlon op 3000 meter hoogte (en bijna winnen)

De tijd dat wielrenners in de winter op een handdoekje aan het strand lagen...

Dit Instagram-account maakt de mooiste (en herkenbare) sarcastische wielergrappen

Wielrennen is natuurlijk serieuze topsport, maar het is ook vooral een eigen biotoop. Een...

Van der Poel over zijn val: ‘Heb me behoorlijk bezeerd aan schouder en knie’

Net na de eerste ronde liep het grondig mis. Mathieu van der Poel reed...

Meer zoals dit

Interview | Michel Wuyts: ‘Op de weg is Van Aert de betere van Van der Poel, in het veld is het andersom’

Althans, dat is wat Michel Wuyts stelt. Volgens de voormalig-commentator van Sporza hebben Eli...

Van der Poel over zijn val: ‘Heb me behoorlijk bezeerd aan schouder en knie’

Net na de eerste ronde liep het grondig mis. Mathieu van der Poel reed...

Wereldkampioen Tom Pidcock soleert naar zege in Boom, valpartij nekt Van der Poel

Morgen krijgen we tijdens de wereldbeker in Antwerpen eindelijk de langverwachte strijd tussen de...