Video | Bizarre crash tussen Denen en Brit op olympische ploegenachtervolging

Ook als er niet een heel peloton rijdt, kun je nog crashen..

baanwielrennen olympische spelen

Na gisteren al de vreemde crash van de Australiër Alex Porter, waarbij z'n stuur zomaar afbrak na een kilometer, was het vandaag weer raak tijdens de ploegenachtervolging. In de strijd om een finaleplek reden de Denen vol op een Brit die ze op een half rondje wilden zetten.

De Deen Madsen vond het de schuld van de Brit, want hij schold 'm helemaal de huid vol nadat hij van de grootste schrik was bekomen. De Britse dames kwamen overigens ook al ten val; dat gebeurde in de toen ze na de race tegen elkaar opreden en tegen de grond gingen...

Overigens plaatste Italië, met sterkhouder Filippo Ganna als grote motor, zich als eerste voor de finale in een fabelachtig nieuw wereldrecord op de snelle baan in Izu. Na enig beraad bleek de jury het eens met de Denen, want ze beslisten* dat die in de finale staan tegen de Italianen.

* Binnen de meter van je tegenstander komen geldt als iemand op een (half) rondje zetten in het baanwielrennen en als dat in de ploegenachtervolging gebeurt, is het einde wedstrijd.