Romain Bardet bezorgt Team DSM ondanks valpartij dagzege in Ronde van Burgos

Romain Bardet heeft de derde etappe in de Ronde van Burgos gewonnen. Hoewel de Fransman in de slotfase ten val kwam, hield hij meer dan genoeg over om een knappe dubbelslag te slaan.

Bardet
  • Romain Bardet Romain Bardet

Waar de eerste twee dagen voor de snelle mannen waren, daar was de derde rit voor de klimmers. De loodzware Picon Blanco lag namelijk te wachten op de renners. Op deze beklimming, de voet op 26 kilometer van de meet, namen Bahrain-Victorious en Ineos Grenadiers in eerste instantie het heft in handen. Maar op de steile flanken was daar ineens Fabio Aru die zich van voren liet zien. De Italiaan counterde een eerste aanval van Simon Carr en reed een tijdje vooruit. De aanval was desondanks geen lang leven beschoren, want Romain Bardet nam de demarrage vervolgens over. Desondanks werden in de beginfase van de klim nog geen hele grote verschillen geslagen. Bij een tweede aanval van Bardet lukte dat wel. De Fransman van Team DSM reed naar de iets eerder ontsnapte koplopers: Geoffrey Bouchard en Mikel Nieve.

Dit drietal leek samen boven te komen, maar met de top in zicht zette Bardet nog eens aan. Hij knalde iedereen uit het wiel en ging solo op jacht naar de zege. Achter hem kwamen Bouchard, Nieve, Mikel Landa en Domenico Pozzovivo samen, maar in de afdaling reed Bardet alsmaar verder weg van zijn achtervolgers. Zo ver weg dat hij zich zelfs nog een valpartij kon permitteren. Door zijn zege neemt hij ook een voorschot op de eindzege, want Bardet heeft een voorsprong van 45 seconden op nummer twee Landa. Komende zaterdag wacht nog een zware bergrit. Zodoende begint Team DSM ijzersterk aan het tweede deel van het seizoen. Een week terug won Michael Storer al een etappe en het eindklassement in de Tour de l'Ain. In het eerste deel van het jaar wist alleen Cees Bol te winnen namens de ploeg; hij won een rit in Parijs-Nice.

Nieuws
  • Cor Vos