HomeOlympische SpelenTokio | Laurine van Riessen uit ziekenhuis: 'Mijn uitje van de dag...

Tokio | Laurine van Riessen uit ziekenhuis: ‘Mijn uitje van de dag is een tripje naar de wc’

Laurine van Riessen hoopte eremetaal bijeen te rijden op de Olympische Spelen, maar in de voorronde van de keirin kwam ze hard ten val. Weg toernooi.

Bij de valpartij liep Van Riessen verschillende verwondingen op. Ze had een kleine bloeding in haar hersenen, brak meerdere ribben en brak eveneens haar sleutelbeen. “Met goede pijnstilling gaat het een beetje op en af”, vertelde ze tegen het Algemeen Dagblad. “Ik val steeds even in slaap, word weer wakker en voel me een beetje wazig. Alles schijnt mooi gebroken te zijn, mijn ribben en sleutelbeen zullen waarschijnlijk weer goed aan elkaar groeien. Mijn hoofd had een soort bloedinkje, dat is gecheckt vanmorgen (gistermorgen, red.) en is gelukkig niet groter geworden. Van de schaafwonden voel ik ook niet veel, maar die ribben zijn best pittig.”

Van Riessen probeert er het beste van te maken in het Japanse ziekenhuis. “Ik voel me niet alleen hier, in mijn ziekenhuiskamer, Onze eigen dokter komt langs, de Japanse doktoren zijn heel aardig. Nu bestaat mijn tijd uit onderzoekjes, half slapen en ik zal komende tijd even de tijd nemen iedereen terug te appen. Ik heb ontzettend veel berichtjes gekregen. Mijn uitje van de dag is een tripje naar de wc, met rolstoel en alles. Ik heb de beelden teruggekeken en het viel eigenlijk wel mee, was niet zo’n hele hard crash. Maar ik kwam net verkeerd neer. Met die Engelse ook nog bovenop me, ik denk niet dat dat heeft geholpen.”

Beeld: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Vuelta | Grappig beeld: boomlange Hoole en teamgenoot poseren met mini-Lopez

Over het algemeen zijn profwielrenners niet zo heel erg lang - want lengte betekent...

Video | De Speld en Tour de Tietema presenteren: het lichtste (en grappigste) wielershirt ooit!

De Speld mengde zich in een samenwerking met La Machine al eerder in de...

Video | Sam Oomen: ‘Ik kan nog niet pijnvrij fietsen’

Sam Oomen reed dit seizoen al de Giro, maar ook in de derde grote...

Vuelta | Grappig beeld: Lotto speelt Titanic na bij ploegenpresentatie

Net als bij de start van de Tour de France van 2015 in Utrecht...

Meer zoals dit

De volgende olympische spelen kunnen we wedden op wielrennen

Dat je het nu alvast goed in je oren knoopt en alles uit de wielerwereld in de gaten houdt!

Ligtlee over reacties op social media: ‘Geschrokken van vervelende, ongevraagde harde berichten’

Vijf jaar na haar gouden plak op de keirin was Elis Ligtlee weer actief op de Olympische Spelen. Niet als baanrenster, maar als analist voor de NOS. Ze kreeg daar positieve reacties op, maar ook nare reacties. Over haar uiterlijk. Op Instagram vertelt ze dat ze daarvan is geschrokken en ze roept op om wat liever voor elkaar te zijn.

Van Riessen viert verjaardag in Japans ziekenhuis: ‘Weet niets meer van de crash’

Voor Laurine van Riessen ziet haar 34ste verjaardag er anders uit dan ze op voorhand had verwacht. Na een zware val op de olympische keirin ligt ze in een Japans ziekenhuis. Gelukkig is haar vriend Matthijs Büchli er ook nog. Hij regelde taart en slingers voor de onfortuinlijke renster, die zich niets meer van de val kan herinneren.