HomeOlympische SpelenTokio | Laurine van Riessen uit ziekenhuis: 'Mijn uitje van de dag...

Tokio | Laurine van Riessen uit ziekenhuis: ‘Mijn uitje van de dag is een tripje naar de wc’

Laurine van Riessen hoopte eremetaal bijeen te rijden op de Olympische Spelen, maar in de voorronde van de keirin kwam ze hard ten val. Weg toernooi.

Bij de valpartij liep Van Riessen verschillende verwondingen op. Ze had een kleine bloeding in haar hersenen, brak meerdere ribben en brak eveneens haar sleutelbeen. “Met goede pijnstilling gaat het een beetje op en af”, vertelde ze tegen het Algemeen Dagblad. “Ik val steeds even in slaap, word weer wakker en voel me een beetje wazig. Alles schijnt mooi gebroken te zijn, mijn ribben en sleutelbeen zullen waarschijnlijk weer goed aan elkaar groeien. Mijn hoofd had een soort bloedinkje, dat is gecheckt vanmorgen (gistermorgen, red.) en is gelukkig niet groter geworden. Van de schaafwonden voel ik ook niet veel, maar die ribben zijn best pittig.”

Van Riessen probeert er het beste van te maken in het Japanse ziekenhuis. “Ik voel me niet alleen hier, in mijn ziekenhuiskamer, Onze eigen dokter komt langs, de Japanse doktoren zijn heel aardig. Nu bestaat mijn tijd uit onderzoekjes, half slapen en ik zal komende tijd even de tijd nemen iedereen terug te appen. Ik heb ontzettend veel berichtjes gekregen. Mijn uitje van de dag is een tripje naar de wc, met rolstoel en alles. Ik heb de beelden teruggekeken en het viel eigenlijk wel mee, was niet zo’n hele hard crash. Maar ik kwam net verkeerd neer. Met die Engelse ook nog bovenop me, ik denk niet dat dat heeft geholpen.”

Beeld: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

🎥 Vlak voor tussensprint komt ezel even de weg oversteken in Saudi Tour

Er spelen zich wel vaker bijzonderheden af als er gekoerst wordt in het Mddden-Oosten:...

Aike Visbeek over succes Intermarché: ‘Ze bieden ons nu renners aan waar we vroeger alleen van konden dromen’

Het gaat Intermarché-Circus-Wanty voor de wind in het nog prille seizoen. De Waalse ploeg...

Jumbo-Visma begint Europese seizoen in Valencia met kopstukken Kooij, Bouwman en Oomen: ‘Gloag kan zomaar onze verrassing worden’

De Saudi Tour is in volle gang, terwijl vandaag ook de Ster van Bessèges...

Roger De Vlaeminck slaat weer toe: ‘Van Aert kan niet bergop zoals ik, ik was nog straffer’

Met het WK veldrijden over een paar dagen en het wegseizoen dat langzaam maar...

Meer zoals dit

De volgende olympische spelen kunnen we wedden op wielrennen

Dat je het nu alvast goed in je oren knoopt en alles uit de wielerwereld in de gaten houdt!

Ligtlee over reacties op social media: ‘Geschrokken van vervelende, ongevraagde harde berichten’

Vijf jaar na haar gouden plak op de keirin was Elis Ligtlee weer actief op de Olympische Spelen. Niet als baanrenster, maar als analist voor de NOS. Ze kreeg daar positieve reacties op, maar ook nare reacties. Over haar uiterlijk. Op Instagram vertelt ze dat ze daarvan is geschrokken en ze roept op om wat liever voor elkaar te zijn.

Van Riessen viert verjaardag in Japans ziekenhuis: ‘Weet niets meer van de crash’

Voor Laurine van Riessen ziet haar 34ste verjaardag er anders uit dan ze op voorhand had verwacht. Na een zware val op de olympische keirin ligt ze in een Japans ziekenhuis. Gelukkig is haar vriend Matthijs Büchli er ook nog. Hij regelde taart en slingers voor de onfortuinlijke renster, die zich niets meer van de val kan herinneren.