HomeOlympische SpelenGeen eremetaal voor Van Schip en Havik op Madison, Denen pakken goud

Geen eremetaal voor Van Schip en Havik op Madison, Denen pakken goud

Jan-Willem van Schip en Yoeri Havik zijn er niet in geslaagd een medaille te pakken op de Madison. De gouden plak ging naar het Deense duo Michael Morkov en Lasse Norman Hansen.

In de beginfase van de wedstrijd zat het Nederlandse duo goed in de wedstrijd. Jan-Willem van Schip en Yoeri Havik sprokkelden in het begin een hoop punten en reed lange tijd op een virtuele derde plek. Ze hadden dan ook lang uitzicht op een medaille, maar in de slotfase kwamen Van Schip en Havik te kort op de Madison, waar zeker in het begin amper een touw aan vast was te knopen. De eerste sprints werden veelal gewonnen door Ethan Hayter (Ineos Grenadiers) en Matthew Walls (BORA-hansgrohe) van Groot-Brittannië.

De wedstrijd werd pas echt opengebroken door Frankrijk. Even dreigden Benjamin Thomas en Donovan Grondin de concurrentie een rondje te lappen en daarmee twintig punten te pakken, maar dat gebeurde niet. Wel pakten ze de nodige punten, waardoor ze grote kans hadden op goud. Maar uiteindelijk waren het de Denen Morkov en Norman Hansen die meer punten pakten. De Belgen en Britten deden nog een mooie uitvalspoging op het einde, maar die kwam te laat.

Van Schip kon na afloop de NOS uit pure vermoeidheid eerst even niet te woord staan. Havik deed dat wel meteen. “Het was supersnel, iedereen deed mee om de punten. We zaten daar goed bij. Ik voelde wel: als het even stilvalt moeten we het proberen. We zitten er niet heel ver af. Als je iets kan doen en vijftien punten pakt, dan pak je misschien nog brons. Ik hoopte erop, maar het zat er nooit echt in. Misschien moeten we gewoon trots zijn dat we zo meedoen. Iedereen rijdt namelijk superhard. We moeten nog drie jaar door, denk ik.”

Beeld: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Emotionele Mikkel Bjerg na tijdritzege in Dauphiné: ‘Ik heb eigenlijk nooit in mezelf geloofd’

Mikkel Bjerg staat al jarenlang te boek als een groot talent, hij werd driemaal...

Deense dominantie in Dauphiné-tijdrit: Bjerg en Vingegaard finishen 1-2

Het was woensdag tijdritdag in de Dauphiné. De klassementsrenners en specialisten streden tegen de...

Australische reist 15.000 kilometer… voor afgelaste Ronde van België: ‘Heel teleurgesteld’

Mathieu van der Poel zien we binnenkort terug in actie in de Ronde van...

Kittel kritisch op media-uitingen Lefevere: ‘Maar wat hij héél goed kan, is vertrouwen geven aan zijn renners’

In de podcast De Grote Plaat vertelt hij over de verhouding die hij had...

Meer zoals dit

De volgende olympische spelen kunnen we wedden op wielrennen

Dat je het nu alvast goed in je oren knoopt en alles uit de wielerwereld in de gaten houdt!

Ligtlee over reacties op social media: ‘Geschrokken van vervelende, ongevraagde harde berichten’

Vijf jaar na haar gouden plak op de keirin was Elis Ligtlee weer actief op de Olympische Spelen. Niet als baanrenster, maar als analist voor de NOS. Ze kreeg daar positieve reacties op, maar ook nare reacties. Over haar uiterlijk. Op Instagram vertelt ze dat ze daarvan is geschrokken en ze roept op om wat liever voor elkaar te zijn.

Van Riessen viert verjaardag in Japans ziekenhuis: ‘Weet niets meer van de crash’

Voor Laurine van Riessen ziet haar 34ste verjaardag er anders uit dan ze op voorhand had verwacht. Na een zware val op de olympische keirin ligt ze in een Japans ziekenhuis. Gelukkig is haar vriend Matthijs Büchli er ook nog. Hij regelde taart en slingers voor de onfortuinlijke renster, die zich niets meer van de val kan herinneren.