Interview | Tim Merlier: 'Ik vind mezelf helemaal nog niet bij de absolute top horen'

Tim Merlier won dit seizoen in zowel de Giro d'Italia als de Tour de France een etappe. In Wieler Revue nummer zes praat hij uitgebreid over zijn snelle ontwikkeling als sprinter.

Merlier

Zo komt onder meer de periode begin 2019 ter sprake, toen de Belgische spurter zelfs nog een tijdlang zonder ploeg zat. Het heeft er volgens Merlier voor gezorgd dat hij alleen maar sterker is geworden. "Wat dat betreft heb ik een harde kop. Eigenlijk denk ik niet vaak meer terug aan die tijd. Dat is meer iets voor na mijn loopbaan. In die periode waren er meerdere ploegen die interesse toonden, maar Alpecin-Fenix was de enige die concreet werd. Ze namen de hele crossploeg over en dankzij hen heb ik dit niveau gehaald."

Of Merlier zich nu definitief tussen de toppers heeft gereden, spreekt hij zelf niet zo uit. "Een wereldtopper? Nee, dat vind ik moeilijk om van mezelf te zeggen. Ik vind mezelf helemaal nog niet bij de absolute top horen. Ik ben me eigenlijk ook pas sinds dit jaar volledig op de weg gaan focussen. Ik werk iets anders. Vroeger trainde ik vaak met Wout van Aert en dan reed ik mezelf een beetje voorbij. Het proces is nu veel meer op mijzelf gericht. Ik heb ook lang gedacht dat mijn toekomst in de cross lag, maar inmiddels is gebleken dat ik op de weg beter uit de voeten kan."

Het interview met Tim Merlier maakt deel uit van een achtergrondverhaal over Alpecin-Fenix in Wieler Revue #6, die net in de winkels ligt. Wat kun je verder in het nieuwe nummer verwachten? Alle Vuelta-etappes, een portret van Mark Cavendish, interviews met Ide Schelling, Sam Oomen en Timo Roosen en uiteraard nog veel meer! Bestel de nieuwe Wieler Revue hier! Of nog beter: sluit een abonnement af en ontvang de nieuwe Wieler Revue en de volgende nummers standaard op de deurmat!

Nieuws
  • Cor Vos