HomeVuelta a EspañaWij voorspellen deze 6 Vuelta-verrassingen

Wij voorspellen deze 6 Vuelta-verrassingen

De Tour de France en Olympische Spelen zijn achter de rug. De focus kan dus volledig op de Vuelta a España, die komende zaterdag begint met een proloog in Burgos. Met deze zeven Vuelta-verrassingen ga jij het maken in je Scorito-pooltje.

Tom Pidcock

Nee, een goede prestatie van Tom Pidcock mag geen verrassing meer heten. Of het nu op de weg, in het veld of op de mountainbike is; de Brit geldt overal als favoriet. Toch hangen er nog vraagtekens rondom Pidcock zijn potentie om een klassement te rijden in een grote ronde. Voor ons zijn die twijfels onterecht, want wie Pidcock zag klimmen op de mountainbike tijdens de Olympische Spelen kan niet anders dan stellen dat hij zomaar kan verrassen in het algemeen klassement. Volgens Michel Wuyts wordt Pidcock volgend jaar zelfs al de kopman van Ineos Grenadiers in de Tour de France.

Quinn Simmons

Naast Pidcock gaat ook dat Amerikaanse toptalent zijn debuut maken in een grote ronde. Het is nog enigszins afwachten wat Quinn Simmons kan in het hooggebergte, want met zijn 72 kilo is hij wellicht ietwat aan de zware kant om mee te kunnen met de pure klimmers. In de Tour de Wallonie liet de renner van Trek-Segafredo zien in goede vorm te steken. Simmons won een etappe en het eindklassement. Nog een plusje voor hem: hij zal hoogstewaarschijnlijk de vrijheid krijgen om zijn eigen koers te rijden.

Kron wint in Catalonië

Andreas Kron

Wie zeker vrijheid geniet, is de Deen Andreas Kron, die dit jaar al etappes wist te winnen in de Ronde van Catalonië en Ronde van Zwitserland. De renner van Lotto Soudal is een ideale renner om op te stellen in de overgangsetappes waarin de kopgroep een grote kans van slagen heeft. Kron heeft alles in zich om uit te groeien tot een van de betere rittenkapers van het peloton.

Maxim Van Gils

Lotto Soudal staat sowieso met een interessante ploeg aan de start. Naast Kron mogen we ook een en ander verwachten van neoprof Maxim Van Gils, die te boek staat als bovengemiddelde klimmer en bovendien een aardig sprintje in zijn benen heeft. De voorbije maand liet Van Gils zich gelden met onder meer een zevende plek in het eindklassement van de Tour de Wallonie en een knappe twaalfde plaats in de Clásica San Sebastián. In het Baskenland finishte hij in een groep met renners als Julian Alaphilippe, Jonas Vingegaard en Bauke Mollema.

Jordi Meeus

Normaliter liggen er niet veel kansen voor sprinters in de Vuelta a España. Dit jaar is dat anders, want in de eerste week wordt het waarschijnlijk vier keer sprinten. Dat is ook aan de startlijst te zien, want met Fabio Jakobsen, Arnaud Démare en Caleb Ewan reist een aantal sprinttoppers af naar Spanje. Bij BORA-hansgrohe vertrouwen ze in de sprint op de jonge Belg Jordi Meeus, die dit jaar al een rit wist te winnen in de Ronde van Hongarije. Meeus zou zomaar een puntenpakker op Scorito kunnen worden.

Thymen Arensman

Om toch een beetje chauvinistisch te blijven, noemen we ook Thymen Arensman. De renner van Team DSM is met zijn 21 jaar nog steeds piepjong, maar heeft al mooie dingen laten zien. Vorig jaar werd hij een keer derde in een Vuelta-rit en dit seizoen finishte hij als elfde in de Ronde van Romandië. Het wachten bij Arensman is op dat definitieve doorbraakmoment. Het moment waar hij laat zien waarom hij in 2018 niet ver achter Tadej Pogačar finishte in de Tour de l’Avenir.

Beeld: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Wout van Aert met succes geopereerd, ploeg geeft nieuwe update

Wout van Aert is deze namiddag in Herentals met succes geopereerd aan zijn sleutelbeen....

Tom Boonen: ‘Ik heb jaren met tuinslang op mijn stuur gekoerst’

Tom Boonen is één van de grootste renners die België ooit gekend heeft. Het...

Jorgenson voelt zich genoodzaakt om te reageren op kritiek: ‘Moet ik dan de handdoek gooien omdat we onze leider verloren?’

Met een aanval op zo'n zes kilometer van het eind zette Jorgenson de koers...

Sportarts: ‘Revalidatie Van Aert zal maanden duren, het is een regelrechte ramp’

Zeven gebroken ribben, een gebroken sleutelbeen en een gebroken borstbeen. Dat is het keiharde...

Meer zoals dit

Vuelta-baas: ‘We willen finish organiseren op meer dan 3000 meter hoogte’

Bij de Vuelta houden ze wel van uitdagingen en extremen. Iedere Ronde van Spanje...

Overzicht: deze toppers rijden in 2024 de Giro, Tour en Vuelta

Giro De Ronde van Italië is volgend jaar niet zo zwaar in vergelijking met de...

Vuelta 2024: loodzwaar parkoers, 9 (!) aankomsten bergop en start in Portugal

Zopas werd het parkoers van de 79e editie van de Vuelta a España onthuld....