HomeOlympische SpelenLigtlee over reacties op social media: 'Geschrokken van vervelende, ongevraagde harde berichten'

Ligtlee over reacties op social media: ‘Geschrokken van vervelende, ongevraagde harde berichten’

Vijf jaar na haar gouden plak op de keirin was Elis Ligtlee weer actief op de Olympische Spelen. Niet als baanrenster, maar als analist voor de NOS. Ze kreeg daar positieve reacties op, maar ook nare reacties. Over haar uiterlijk. Op Instagram vertelt ze dat ze daarvan is geschrokken en ze roept op om wat liever voor elkaar te zijn.

Op haar Instagram-pagina vertelt Ligtlee dat ze met plezier in de studio gezeten heeft. “Ik wil iedereen bedanken voor de lieve en mooie woorden die ik van veel mensen heb ontvangen!”, schrijft ze. Helaas kreeg ze ook negatieve reacties, gericht op haar uiterlijk. “Ondanks dat de positieve reacties véle malen meer waren dan de negatieve wil het toch even kwijt”, schrijft Ligtlee. “Ik ben geschrokken van de vervelende ongevraagde harde berichten die ik kreeg. Het doet me pijn en maakte me verdrietig. Laten we alsjeblieft een beetje lief voor elkaar zijn. Een maatje meer of minder… Je hebt toch wie je bent en veroordeel elkaar niet op hoe je eruit ziet.”

“Ik wil niet zielig overkomen en ik heb gewoon geprobeerd mezelf te zijn. Maar dit is blijkbaar wat er gebeurt als je met je gezicht op tv komt”, vertelt ze tegen het AD.

Ligtlee vertelt dat het anonieme profielen waren. “En er is zelfs iemand geweest die het contactformulier op mijn website heeft gebruikt om me een vernederende mail te sturen”, vertelt ze. “Heb je dan echt niets beters te doen? Het raakt me heel erg, dus als dat het doel was, is diegene daarin geslaagd. Maar waarom doe je dat? Laat iedereen gewoon in zijn waarde. Ik zit daar voor de sport, niet om mezelf af te laten zeiken.”

Ze legt uit dat ze tijdens haar carrière ook last had van het gezeur over haar gewicht, terwijl ze wél olympisch kampioene werd op de keirin. Ze voegt er aantoe dat de negatieve reacties wel meer blijven hangen. “Ik ben met baanwielrennen gestopt, omdat ik er geen plezier meer in had. En dat kwam ook omdat ik klaar was met al die commentaren. Maar nu gaat het op social media door. Doe gewoon normaal, je kent nooit het verhaal van iemand.”

Ligtlee geeft voorts aan dat ze heel graag blijft aanschuiven bij de NOS en ze voegt daar het volgende aan toe: “Laten we gewoon wat aardiger tegen elkaar zijn.”

Beeld: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Alpecin-Deceuninck onthult selectie voor de Ronde, Jasper Philipsen blijft thuis

Zoek zondag tijdens de Ronde van Vlaanderen niet naar Jasper Philipsen. Alpecin-Deceuninck onthulde zopas...

Jan Bakelants ziet wegvallen Van Aert niet als voordeel voor Van der Poel: ‘Een vergiftigd geschenk’

In zijn column voor Het Laatste Nieuws kijkt Bakelants vooruit. "De Ronde ziet er...

Wout van Aert sneert op subtiele wijze naar cameraploegen die aan ziekenhuis bivakeren

Voor wie de voorbije dagen onder een steen geleefd heeft: Wout van Aert is...

🎥 Hilarische beelden! Vloekend en tierend de Koppenberg op ‘fietsen’ tijdens de toertocht van de Ronde van Vlaanderen

Iedereen die de toertocht van de Ronde van Vlaanderen heeft gereden, weet: de Koppenberg is lopen. Sommige mensen zijn het daar niet mee eens en dat levert fantastische beelden (en geluiden) op...

Meer zoals dit

📸 Belgen trekken in gloednieuw shirt naar de Olympische Spelen in Parijs

Deze zomer vormt Parijs twee weken lang het decor van de Olympische Spelen. Zowel...

Victor Koretzky wint MTB-testevent, Mathieu van der Poel pas 28e

De toppers uit het mountainbikecircuit zijn dit weekend afgezakt naar Élancourt, een gemeente op...

🎥 Puck Pieterse neemt je mee op verkenning op het olympische MTB-parkoers: ‘Opgelet voor plankje!’

(Bijna) alle toppers uit het mountainbikecircuit zijn dit weekend afgezakt naar Élancourt, een gemeente zo'n...