HomeOlympische SpelenLigtlee over reacties op social media: 'Geschrokken van vervelende, ongevraagde harde berichten'

Ligtlee over reacties op social media: ‘Geschrokken van vervelende, ongevraagde harde berichten’

Vijf jaar na haar gouden plak op de keirin was Elis Ligtlee weer actief op de Olympische Spelen. Niet als baanrenster, maar als analist voor de NOS. Ze kreeg daar positieve reacties op, maar ook nare reacties. Over haar uiterlijk. Op Instagram vertelt ze dat ze daarvan is geschrokken en ze roept op om wat liever voor elkaar te zijn.

Op haar Instagram-pagina vertelt Ligtlee dat ze met plezier in de studio gezeten heeft. “Ik wil iedereen bedanken voor de lieve en mooie woorden die ik van veel mensen heb ontvangen!”, schrijft ze. Helaas kreeg ze ook negatieve reacties, gericht op haar uiterlijk. “Ondanks dat de positieve reacties véle malen meer waren dan de negatieve wil het toch even kwijt”, schrijft Ligtlee. “Ik ben geschrokken van de vervelende ongevraagde harde berichten die ik kreeg. Het doet me pijn en maakte me verdrietig. Laten we alsjeblieft een beetje lief voor elkaar zijn. Een maatje meer of minder… Je hebt toch wie je bent en veroordeel elkaar niet op hoe je eruit ziet.”

“Ik wil niet zielig overkomen en ik heb gewoon geprobeerd mezelf te zijn. Maar dit is blijkbaar wat er gebeurt als je met je gezicht op tv komt”, vertelt ze tegen het AD.

Ligtlee vertelt dat het anonieme profielen waren. “En er is zelfs iemand geweest die het contactformulier op mijn website heeft gebruikt om me een vernederende mail te sturen”, vertelt ze. “Heb je dan echt niets beters te doen? Het raakt me heel erg, dus als dat het doel was, is diegene daarin geslaagd. Maar waarom doe je dat? Laat iedereen gewoon in zijn waarde. Ik zit daar voor de sport, niet om mezelf af te laten zeiken.”

Ze legt uit dat ze tijdens haar carrière ook last had van het gezeur over haar gewicht, terwijl ze wél olympisch kampioene werd op de keirin. Ze voegt er aantoe dat de negatieve reacties wel meer blijven hangen. “Ik ben met baanwielrennen gestopt, omdat ik er geen plezier meer in had. En dat kwam ook omdat ik klaar was met al die commentaren. Maar nu gaat het op social media door. Doe gewoon normaal, je kent nooit het verhaal van iemand.”

Ligtlee geeft voorts aan dat ze heel graag blijft aanschuiven bij de NOS en ze voegt daar het volgende aan toe: “Laten we gewoon wat aardiger tegen elkaar zijn.”

Beeld: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

🎥 Van der Poel amuseert zich op MTB-testevent in Élancourt: ‘Mening van mensen doet er niet toe’

Parijs heeft volgend jaar de eer om de Olympische Spelen te mogen ontvangen. De...

Bredewold verrassend Europees kampioene: ‘Tot de laatste 2 kilometer zat ik te wachten tot ze terug zouden komen’

"Ik heb er geen woorden voor", begon Bredewold na afloop haar verhaal bij de...

Mischa Bredewold soleert op haar 23e naar Europese titel op de weg

De VAM-berg in Drenthe vormt dit weekend het decor van de Europese kampioenschappen op...

📸 Mauro Schmid reageert subtiel op aantijgingen van Patrick Lefevere

Het seizoen loopt ten einde en dus moet Patrick Lefevere straks weer afscheid nemen...

Meer zoals dit

De volgende olympische spelen kunnen we wedden op wielrennen

Dat je het nu alvast goed in je oren knoopt en alles uit de wielerwereld in de gaten houdt!

Van Riessen viert verjaardag in Japans ziekenhuis: ‘Weet niets meer van de crash’

Voor Laurine van Riessen ziet haar 34ste verjaardag er anders uit dan ze op voorhand had verwacht. Na een zware val op de olympische keirin ligt ze in een Japans ziekenhuis. Gelukkig is haar vriend Matthijs Büchli er ook nog. Hij regelde taart en slingers voor de onfortuinlijke renster, die zich niets meer van de val kan herinneren.

Dit verdienden de Nederlandse wielrenners op de Olympische Spelen

Een olympische medaille is niet alleen een prachtige bekroning van vaak jarenlang hard labeur, er zit ook een financieel voordeel aan. NOC*NSF beloont namelijk elke medaille met een premie en voor de Nederlandse wielrenners en wielrensters rinkelde de kassa soms lekker.