Ronde van Denemarken: Groenewegen knalt Cavendish uit het wiel na voorbeeldig werk Jumbo-Visma

Dylan Groenewegen heeft de eerste etappe in de Ronde van Denemarken gewonnen. Hij bleef Mark Cavendish en Giacomo Nizzolo ruim voor. Het betekende zijn derde zege van het huidige seizoen.

Groenewegen

Hoewel de finishlijn van de eerste etappe van de Ronde van Denemarken op een venijnig kasseienklimmetje was getrokken, lag het in de lijn der verwachting dat het gewoon aan de sprinters zou zijn. Met onder anderen Dylan Groenewegen, Giacomo Nizzolo, Mark Cavendish, Mads Pedersen en ook Remco Evenepoel aan de start was er genoeg om naar uit te kijken in Denemarken. Voor Team Jumbo-Visma wachtte met Groenewegen in de gelederen een dagje van initiatief nemen. Dat deed de Nederlandse ploeg dan ook. Tim van Dijke, normaliter renner van de opleidingsploeg van Team Jumbo-Visma, nam al snel de kop van het peloton en hield de vluchters onder controle.

Ook Deceuninck-Quick Step hielp een handje in de vorm van Iljo Keisse, waardoor duidelijk werd dat het in een sprint zou gaan eindigen. Met nog zo'n zes kilometer te gaan nam Team Jumbo-Visma het heft stevig in handen. Toen hardrijder Edoardo Affini de kop van het peloton nam, schoot de snelheid omhoog. Affini hield het langer vol dan een normale sterveling in het peloton zou kunnen en bracht zijn ploeg door zijn beestenwerk in goede positie. Vervolgens was de beurt aan Timo Roosen en uiteindelijk Teunissen, die veel achterom keek om te kijken waar Groenewegen zat. De Limburger wist dat hij als eerste door de laatste bocht moest en leverde Groenewegen dan ook precies op het goede moment af. Die had vervolgens geen enkele moeite om Cavendish en Nizzolo te verslaan. De Brit werd simpelweg uit het wiel geknald door de heersende Groenewegen.

Nieuws
  • Cor Vos