Mathieu van der Poel: 'Het zou gaaf zijn om wereldkampioen te worden in alle drie disciplines'

Het programma van Mathieu van der Poel voor het najaar krijgt steeds meer vorm. De Nederlander heeft een duidelijk en uiterst ambitieus doel: wereldkampioen zijn in drie disciplines.

Poel
  • Mathieu van der Poel Mathieu van der Poel

Na zijn mislukte avontuur op de Olympische Spelen heeft Van der Poel de knop inmiddels omgezet. "Ik kijk uit naar het wereldkampioenschap mountainbike. Na de Spelen was het voor mij belangrijk om nieuwe doelen te stellen. Ik kom graag in Val di Sole. Het is een mooie baan waar ik goede herinneringen aan bewaar, zoals de wereldbekerwedstrijd in 2019 die ik daar won." Het WK mountainbike wordt verreden op 28 augustus.

Van der Poel zal dit seizoen desondanks ook nog gewoon op de weg uitkomen, want twee dagen na het wereldkampioenschap verschijnt hij aan de start van de Benelux Tour, vorig jaar nog de BinckBank Tour en een race waar Van der Poel titelverdediger is. Nadien wachten het wereldkampioenschap in Leuven en Parijs-Roubaix. Van der Poel: "Het zou gaaf zijn om wereldkampioen te worden in alle drie de disciplines. Het wordt heel moeilijk om dat in één jaar te bewerkstelligen, maar hopelijk lukt het me een keer."

Programma Van der Poel

28 augustus: Wk Mountainbike Val di Sole

30 augustus t/m 5 september: Benelux Tour

26 september: Wk weg Leuven

3 oktober: Parijs-Roubaix

Nieuws
  • Cor Vos