Nederlandse talenten tonen zich met ploegentijdritzege in Tour de l'Avenir

Nederland heeft de ploegentijdrit gewonnen in de Tour de l'Avenir, ook wel de Tour de France voor belofterenners. Mick van Dijke is tevens de nieuwe leider.

Dijke

De Nederlandse ploeg van Adriaan Helmantel is in Frankrijk gestart met de volgende renners: Gijs Leemreize (Team Jumbo-Visma), Mick van Dijke (opleidingsploeg Team Jumbo-Visma), Casper van Uden (opleidingsploeg Team DSM), Enzo Leijnse (Opleidingsploeg Team DSM), Daan Hoole (SEG Racing, volgend jaar Trek-Segafredo) en Marijn van den Berg (opleidingsploeg Groupama-FDJ). De Nederlanders golden vooraf al als topfavoriet en die status maakten ze meer dan waar. De ploeg deed 30 minuten en 42 seconden over het 26,8 kilometer lange parkoers, waar in de slotfase nog een smerig klimmetje lag.

Daarmee was Nederland 23 seconden sneller dan de Spanjaard, waar met Juan Ayuso van UAE Team Emirates de topfavoriet voor de eindzege rijdt. Door de overwinning van de Nederlandse ploeg heeft Mick van Dijke, voor de ploegentijdrit de nummer twee van het klassement, de leiderstrui overgenomen van de Noor Soren Waerenskjold, die zowel de proloog als de eerste etappe wist te winnen. Van Dijke werd in de proloog derde en was daardoor de best geplaatste Nederlander. De Tour de l'Avenir heeft nog zeven etappes voor de boeg en Nederland rekent wat betreft het klassement vooral op Leemreize. De Achterhoeker werd dit seizoen tussen de profs zowel in de Ronde van Romandië als die van Zwitserland 28ste in het algemeen klassement.

Nieuws
  • Cor Vos