Roglic verliest rode trui met opzet: 'Deze situatie is goed voor ons'

Het plan vooraf was duidelijk bij Team Jumbo-Visma: de rode leiderstrui van Primoz Roglic kwijtspelen aan een vroege vluchter. De ploeg slaagde daarin, want Rein Taaramäe won de rit en nam bovendien de trui over.

Roglic

"Het ging prima onder weg en ik ben tevreden", was de eerste reactie van Roglic na de etappe. De Sloveen zat netjes in het wiel toen de mannen van Movistar doortrokken in de slotfase. "Er stond erg veel wind op de beklimming, wat het zelfs een beetje koud maakte. Zeker na de hitte van de laatste dagen was dat even wennen. Dat we de trui nu kwijt zijn, is juist wel goed voor ons. Het was een steile en zware klim, maar de uitslag zegt nog niet zo heel veel. Er komen nog veel zware etappes aan."

Op de Picón Blanco was Roglic de enige renner van Team Jumbo-Visma in de groep met favorieten, want zijn helpers Koen Bouwman, Sam Oomen, Steven Kruijswijk en Sepp Kuss waren nergens te bekennen. "Primoz kende een goede dag, Sepp juist een veel mindere. In het klassement staan we waar we willen staan. Het was een prima dag voor ons. Als we de trui wilden verdedigen, hadden we dat zeker gedaan. Primoz was het ermee eens dat we de trui uit handen zouden geven. Het klinkt wellicht vreemd, maar we zijn toch tevreden ondanks dat we de leiderstrui kwijt zijn."