Vuelta | Grischa Niermann: 'Kuss zal nog beter worden, viel tegen dat Kruijswijk en Oomen niet langer meekonden'

Ploegleider Grischa Nierman schrok toch een beetje van het collectieve presteren van Jumbo-Visma op de eerste aankomst bergop in de Vuelta.

steven kruijswijk

In de eerste aankomst bergop van de Vuelta was het goed zoeken naar de geelzwarte kleuren van Jumbo-Visma. Waar de ploeg zich in de Tour bergop altijd toonde, zelfs na het wegvallen van kopman Primoz Roglic, zagen we nu Sepp Kuss al vroeg lossen. En ook de Nederlandse troeven Sam Oomen en Steven Kruijswijk konden rodetruidragen Primoz Roglic niet bijstaan.

Voor ploegleider Grischa Niermann is het enige reden tot zorg, maar hij wil ook niet te veel doemdenken, zo vertelde hij De Telegraaf. "Het is duidelijk dat Primoz goed in orde is, maar dat hij daar vrij vlot alleen zat, valt tegen. Sepp, Steven en Sam zouden er langer bij moeten blijven", aldus de ploegleider over zijn drie hulp-s'en.

Van één van die s'en verwacht hij spoedig beterschap. "We zijn net begonnen, en zeker van Sepp gaan we in het vervolg zien dat hij met de besten mee gaat. We zijn bovendien blij dat we de trui voorlopig niet hoeven te verdedigen. Tevens scheelt het qua tijd en energie heel veel dat Primoz nu niet meer allerlei verplichtingen heeft en daardoor sneller in het hotel is om uit te rusten."