HomeVuelta a EspañaVuelta | Jakobsen sprint met overmacht naar zege

Vuelta | Jakobsen sprint met overmacht naar zege

Fabio Jakobsen heeft zijn etappezege in de Vuelta a España binnen. Op de lastige aankomst bleek hij duidelijk de betere van Arnaud Démare.

Voorafgaand aan de etappe was het duidelijk dat het voor de sprinters zou zijn in de vierde etappe. Hoewel er stiekem nog wel de nodige hoogtemeters waren te verstouwen voor het peloton. De vlucht van de dag was dan ook weinig gewild, want slechts drie renners vormden de vlucht van de dag. De namen: Carlos Canal, Ángel Madrazo (beiden Burgos-BH) en Joan Bou (Euskaltel-Euskadi). Ze werden constant onder controle gehouden door voornamelijk Alpecin-Fenix en Groupama-FDJ, die met Jasper Philipsen en Arnaud Démare een favoriet in de gelederen hadden.

Het drietal werd uiteindelijk op een kleine veertien kilometer van de meet teruggehaald, waarna de renners zich mochten opmaken voor een massasprint. Een massasprint na een vrij technische finale. In de laatste tien kilometer ging het tempo weliswaar de hoogte in, maar er was nog geen enkele ploeg dat echt de leiding wilde nemen. Het peloton bleef daarom nog redelijk compact, maar op zes kilometer van de meet nam Caja-Rural het heft in handen. Omdat de weg enigszins naar beneden liep, tikte het peloton de zeventig kilometer per uur aan. Tot ver in de finale was het vervolgens Dylan van Baarle die het peloton mende, maar op tweeënhalve kilometer van de meet ging het tempo vol de hoogte in door de sprintersploegen. Op vrijwel hetzelfde moment ging Rein Taaramäe, note bene in de rode trui, tegen de grond. De Est verloor de trui echter niet, want hij viel binnen de laatste drie kilometer.

De finale ging in volle tempo door en vooral Groupama-FDJ had de trein goed op orde na de laatste gevaarlijke bocht. Op de laatste meter heuvelop ging een renner van Alpecin-Fenix nog op de verrassing ten aanval, omdat zijn kopman Philipsen te ver zat op dat moment. Het was Démare die als eerste aanging uit het wiel van zijn helper. De Fransman ging vroeg aan en leek serieus kans te maken, maar in het wiel zat Jakobsen klaar om erover te gaan. Omdat de finish zwaarder was dan normaal, kwam het uit de tenen van de Nederlander. Maar hij won uiteindelijk met overmacht.

Beeld: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Bijzonder beeld: Daniel Felipe Martínez rijdt op training door het stromende water

Van de Colombiaan van INEOS Grenadiers verscheen namelijk een filmpje op internet dat hij...

EK München: deze renners zijn de favorieten voor de Europese trui

Een van de grote favorieten is Fabio Jakobsen. Team Nederland is volledig ingericht om goud te...

Tim Merlier steekt ambitie niet weg: ‘Pas tevreden met de Europese trui’

De kans dat het EK in München eindigt in een massasprint is volgens de...

Shirin van Anrooij onthult geheime wapen: stokbrood belegd met pennywafel…

Er wordt in het wielrennen de laatste tijd veel gesproken over voedingsstrategieën en Shirin...

Meer zoals dit

Lefevere over Dalton-strategie in ploegentijdrit Vuelta: ‘We moeten puzzel juist leggen’

De Vuelta begint aanstaande vrijdag met een ploegentijdrit en dat kan Patrick Lefevere wel...

Vuelta | Selecties druppelen binnen: deze renners staan aan de start in Utrecht

De Tour de France lijkt nog maar amper afgelopen, maar het is toch echt...

Trainer Evenepoel: ‘Zonder vraagtekens aan de start van de Vuelta’

Evenepoel is een heel andere renner dan toen hij anderhalf jaar geleden aan de...