Vuelta | Jakobsen na Vuelta-ritzege: 'Een droom die uitkomt'

De ritzeges in de Vuelta a España van voor het ongeluk waren mooi, maar de sprintoverwinning van Fabio Jakobsen in de vierde rit van dit seizoen was nog extra emotioneel. "Ik ben zo blij dat ik terug ben."

Jakobsen
  • Fabio Jakobsen Fabio Jakobsen

In het flashinterview refereerde de Nederlander uiteraard aan de valpartij in de Ronde van Polen vorig jaar, waar Jakobsen bijna om het leven kwam. "Dit is een droom die uitkomt. Na de val in Polen heb ik zo'n lange weg moeten afleggen. Deze zege is voor iedereen die mij geholpen heeft. Van de dokters in Polen tot mijn familie en Deceuninck-Quick Step, mijn tweede familie. Zij zijn de reden dat ik hier nu sta en ik ben blij dat ik ze op deze manier kan terugbetalen."

Jakobsen was de beste na een venijnige finale, waarin nog een gemeen stukje heuvelop lag. "Het was heel hectisch, mede doordat alle klassementsrenners van voren wilden zitten. Dat snap ik overigens. Ik raakte wat achterop, maar Zdenek Stybar en Bert Van Lerberghe wisten me perfect af te zetten in het wiel van Arnaud Démare. Hij was de grote favoriet, maar op het einde ging ik met al mijn kracht eroverheen."