Van 'Hebbie het gezien opa?' tot 'inspiration and absolute weapon': iedereen geniet van Fabio's ultieme comeback

Ze zeggen weleens dat de wielerwereld niet eensgezind is, maar over deze zege was iedereen het wél eens. Een mooi overzicht van alle reacties!

fabio jakobsen lennard hofstede
  • Fabio Jakobsen Fabio Jakobsen

Dat-ie een jaar na de horrorcrach in Polen überhaupt al weer op het hoogste niveau meefietst mag al een klein wonder heten, maar dat-ie gisteren in de vierde etappe van de Vuelta ook al de sterkste van het stel was, in een sprint bergop nota bene - hij lijkt heuvelop zelfs al sterker dan ooit, is werkelijk prachtig!

Fabio Jakobsen won al etappes in de Ronde van Wallonië, maar met een etappezege in een grote ronde is-ie écht helemaal terug als toptoptopsporter. De hele wielerwereld genoot mee, van journalisten tot ploeggenoten tot renners van andere ploegen. Een overzicht!

De concullega's van andere ploegen dus...

Het viel op dat Jakobsen direct na de finish meer dan gemiddeld werd gefeliciteerd met z'n overwinning door renners van andere ploegen (op de foto boven dit artikel zie je bijvoorbeeld een knuffel van Jumbo-Visma-renner Lennard Hofstede).

Maar ook na afloop stroomden de felicitaties op social media binnen. Wij hebben er eentje uitgepikt van Chad Haga, die iedere etappe in een zinnetje (of twee) probeert te duiden. Deze keer kon dat maar over één iemand gaan.

Oud-renners hadden ook mooie woorden

Een oud-sprintcollega weet helemaal hoe moeilijk het weer is om je na zo'n ervaring weer in het sprintgeweld te gooien. Voor Robbie McEwen is Jakobsen een inspiratie.

Uiteraard waren z'n ploegmakkers ook blij voor 'm

Hier hebben we de reactie van Florian Sénéchal uitgekozen, omdat Jakobsen en hij sinds de crash een bijzondere band hebben. De Fransman was er als eerste bij en redde met z'n eerste hulp misschien wel het leven van Jakobsen.

Grote baas Patrick Lefevere kon uiteraard niet achterblijven

We hebben weleens kritiek op Patrick Lefevere en z'n eerste reactie na de crash was ook niet echt van hoog niveau (understatement), maar hij is z'n pupil Jakobsen wel altijd door dik en dun blijven steunen. Stiekem heeft Pat een klein hartje.

Z'n ploeg deelde een mooi filmpje van z'n aankomst bij het hotel

Waar de staf een mooi spandoek voor 'm had gemaakt. Je ziet hierin eigenlijk hoe ze al die tijd met 'm hebben meegeleefd.

Thijs Zonneveld haalde een heerlijke quote uit een filmpje

De organisatie van de Vuelta deelde een filmpje waarvan ze zelf waarschijnlijk de exacte tekst niet kennen, maar het is een schitterende weergave van tussen Fabio en z'n opa die aan het facetimen zijn. "Bedankt opa, hebbie het gezien?"

Maarten Ducrot, Gert Jakobs en Marijn de Vries, gewoonweg bewondering

En zo zaten we allemaal eigenlijk wel te kijken

Want het is echt niet normaal hoe Fabio Jakobsen zich heeft teruggeknokt op het hoogste niveau en wat gunnen we hem dat allemaal. Kunnen we echt niet vaak genoeg zeggen!

Tot slot liet Jakobsen zelf ook nog van zich horen via Instagram. Van harte, Fabio!

Het is je als gezegd meer dan gegund!