Vriend voor het leven Sénéchal lovend over Jakobsen: 'In de Dauphiné lag hij nog te kermen van de pijn'

Ploeggenoot (en veel meer dan dat) Florian Sénéchal vertelt dat het echt niet zo makkelijk was allemaal. Over de pijn die Jakobsen onlangs nog had en zijn mentale sterkte.

fabio jakobsen
  • Fabio Jakobsen Fabio Jakobsen
  • Florian Sénéchal Florian Sénéchal

Het contrast had niet groter kunnen zijn met iets meer dan een jaar geleden. Gisteren was Florian Sénéchal de eerste die Fabio Jakobsen feliciteerde met z'n etappezege in de Vuelta; in de Ronde van Polen was de Franse ploeggenoot van de Nederlandse sprinter de eerste die 'm voor dood zag liggen tussen de Poolse hekken.

Sénéchal verleende eerste hulp en redde daarmee misschien wel het leven van Jakobsen daar ter plekke op het Poolse asfalt. De twee hebben daarmee een band voor het leven. En dus was het gisteren ook voor Sénéchal een emotionele, maar mooie dag toen hij Jakobsen als eerste over de streep zag komen in Spanje.

"Ik was bij 'm thuis in Nederland en zag hoe moeilijk het was voor hem en z'n familie. Maar nu is Fabio écht terug. Sterker dan ooit zou ik willen zeggen. Niet alleen fysiek, maar vooral in het hoofd. Sommige mensen waren echt niet teruggekomen van deze crash. Fabio gaf echter nooit op, zei nooit: het is shit."

Terwijl daar echt wel alle reden voor was. Sénéchal doet uit de doeken hoe het eraan toeging in de Dauphiné, waar hij op de kamer lag met Jakobsen, die daar 's nachts wakker lag, kermend van de pijn. "Hij had toen zo'n last van z'n kaak en bloedde ook. Dat was een nare ervaring, maar uiteindelijk heeft het hem sterker gemaakt. Met zijn mentaliteit kun je alles", besloot de Fransman tegen de verzamelde pers na de finish.