Vuelta | Alejandro Valverde loopt lastig op te sporen sleutelbeenbreuk op bij val

Na z'n rare schuiver kreeg Valverde in het ziekenhuis dubbele berichten.

alejandro valverde

Het zag er eerst allemaal nog zo goed uit voor Alejandro Valverde. Hij trok ten aanval in de bergetappe naar de zware slotklim Balcon de Alicante; een oneffenheid in het wegdek van een stukje afdaling gooide roet in het eten. De Spanjaard kon door die oneffenheid z'n lijn en uiteindelijk de bocht niet houden en schoot zo langs de vangrail een ravijn(tje) in.

Zwaar gekwetst kwam-ie er met hulp van een ploegmaat weer uitgeklauterd, daarbij voelend aan de schouder en uithuilend op de schouder van z'n ploegleider Garcia Acoste. Enfin, in het artikel hieronder zie je de beelden van de uiteindelijke opgave.

Uiteraard geeft een door bijna twintig jaar profkoers geharde Alejandro Valverde niet zomaar op, maar in eerste instantie werden er in het ziekenhuis van Alicante geen breuken geconstateerd. Dat zal iedereen die de beelden heeft gezien bevreemd hebben en zo dachten ze er schijnbaar in het ziekenhuis ook over, want er volgde een tweede scan. Daarbij werd wel een breukje in het sleutelbeen geconstateerd.

Nieuws
  • Cor Vos