doDisplay('div-gpt-ad-WielerNL_below_menu_allpages');

Spuiten, andere zooltjes: 'team' Van der Poel druk bezig om rug Mathieu weer op te lappen

Oplappen klinkt goed, maar er valt helaas toch niet zo heel veel positiefs te melden over de rugproblemen van Mathieu van der Poel.
doDisplay('div-gpt-ad-WielerNL_below_image_article');
@media (max-width: 679px){#fig-614adeccbe8bc img.lazyloading{background: #eee;}#fig-614adeccbe8bc img{#fig-614adeccbe8bc img.lazyloading{width: 470px;height: 470px;}}@media (min-width: 680px) and (max-width: 680px){#fig-614adeccbe8bc img.lazyloading{background: #eee;}#fig-614adeccbe8bc img{#fig-614adeccbe8bc img.lazyloading{width: 624px;height: 624px;}}@media (min-width: 681px) and (max-width: 1320px){#fig-614adeccbe8bc img.lazyloading{background: #eee;}#fig-614adeccbe8bc img{#fig-614adeccbe8bc img.lazyloading{width: 1290px;height: 726px;}}@media (min-width: 1321px){#fig-614adeccbe8bc img.lazyloading{background: #eee;}#fig-614adeccbe8bc img{#fig-614adeccbe8bc img.lazyloading{width: 948px;height: 533px;}}mathieu van der poel
doDisplay('div-gpt-ad-WielerNL_in-content_top_article');

Komende zaterdag zou hij al moeten schitteren op het WK mountainbike in Val di Sole om daar revanche te nemen op z'n door een val mislukte olympische missie. Een paar dagen later zou hij alweer op de wegfiets springen voor de Benelux Tour, als eerste aanzet voor een poging de regenboogtrui op de weg te veroveren. Daarna wacht als grand dessert nog Parijs-Roubaix op 3 oktober.

Maar of het ook echt zo gaat, is hoogst onzeker. Zoals bij de meeste wielervolgers wel bekend heeft Mathieu van der Poel te kampen met een onwillige rug. De klachten komen niet door z'n val in Tokio, maar die hielp er zeker ook niet bij; MVDP moest z'n trainingsstage in Livigno er door inkorten.

De Vlaamse krant Het Laatste Nieuws weet dat de klachten nog allerminst voorbij zijn een week voor Van der Poel weer in competitie moet. Volgens de krant zou Van der Poel later vandaag de knoop doorhakken of hij het vooraf bepaalde programma zal rijden of keuzes moet maken - en als dat het geval is, welke keuzes.

Ondertussen probeert men van alles om de rugproblemen te verlichten. Hij heeft een injectie in de zone gehad waar hij last heeft, er is gesleuteld aan de positie op de fiets, hij doet speciale oefeningen en hij heeft speciale zooltjes voor in de fietsschoenen aangemeten gekregen.

Tot dusver heeft men geen idee wat de oorzaak van de problemen is. Het vele wisselen van MTB naar wegfiets zou in ieder geval niet de oorzaak zijn. De pijn stamt al uit mei, toen MVDP het na de wereldbekers mountainbiken nog afdeed als 'weer wennen aan de MTB'. Nu is het duidelijk wel serieuzer. Hopelijk is Van der Poel snel weer topfit en kunnen we weer van z'n kunststukjes op welke fiets dan ook genieten!

Update: Van der Poel niet in actie op WK mountainbike

doDisplay('div-gpt-ad-WielerNL_in-content_bottom_article');
  • @media (max-width: 1000px){@media (min-width: 100vw){#fig-614adeccbf671 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-614adeccbf671 img{#fig-614adeccbf671 img.lazyloading{width: 26px;height: 26px;}}
    Mathieu van der Poel

Laatste nieuws