HomeAchtergrondDylan van Baarle vroeg zelf om Vuelta-deelname en heeft wilde plannen voor...

Dylan van Baarle vroeg zelf om Vuelta-deelname en heeft wilde plannen voor najaar: ‘Voel me nog supergoed!’ 

Van Baarle lijkt niet kapot te kunnen. Hieronder vertelt hij over de Vuelta en wat hij daarna nog meer allemaal van plan is!

Na al een sterk voorjaar (met die fantastsische solowinst in Dwars Door Vlaanderen) , het blok met de Dauphiné en Tour en een sterk optreden in Tokio (hij hielp er Mollema goed en finishte zelf als vijftiende) zou je denken dat Dylan van Baarle wel toe zou zijn aan een rustperiode.

Niets is minder waar, want de 29-jarige renner uit Zoetermeer staat er gewoon weer in de Vuelta. Op eigen verzoek, zo vertelde hij aan De Telegraaf. “Zowel fysiek als mentaal ben ik helemaal niet moe. Ik voel me juist supergoed en had nog wel zin om de Vuelta te rijden. Dan moet je er ook van profiteren, hè.”

En ervan profiteren deed Van Baarle. In de proloog liet hij zien allesbehalve opgebrand te zijn. Met een leeglopende band reed hij naar een zeer verdienstelijke zesde plaats. Ook van de slottijdrit in Santiago de Compostela heeft hij een doel gemaakt. Daartussenin zal Van Baarle vooral de ploeg helpen.

“Maar mijn rol is hier wel wat anders dan in de Tour, waar van me wordt verwacht dat ik in de bergen ook nog lange tijd mee ga. Hier ben ik er om op het vlakke onze kopmannen in de finales uit de wind te houden. Het is sowieso wel anders dan in de Tour. Als je daar 200 kilometer onderweg bent, heb je er 150 vechtend afgelegd. Hier begint de nervositeit pas veel later in de etappes.”

Na de Vuelta is het nog lang niet klaar als het aan Van Baarle ligt, want pas daarna liggen zijn grote doelen. Hij heeft het allereerst op de regenboogtrui gemunt en daarna lonkt die mooie grote kei van Parijs-Roubaix.

“We staan op het WK met een heel sterke ploeg, ja daar hoop ik me zeker in de finale te laten zien. Ik hoop te kunne profiteren van alle aandacht voor kopman Mathieu van der Poel. Zoals ik het nu voel, denk ik in ieder geval dat ik deze vorm tot dan kan doortrekken, al is het dan nog niet klaar voor me. Ook van Parijs – Roubaix heb ik een doel gemaakt”, besluit de ambitieuze Van Baarle.

Beeld: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Lance Armstrong stapt opnieuw in het huwelijksbootje: ‘Had het niet overleefd zonder haar’

Lance Armstrong zijn Tourzeges zijn hem afgenomen, maar in 2008 vond hij wel de...

Toekomst Colbrelli nog altijd in ongewisse: ‘Het lijkt een eeuwigheid te duren’

Op 22 maart sloeg het noodlot toe voor Sonny Colbrelli in de Ronde van...

Tim Wellens spreekt over zijn overgang naar UAE: ‘Me opofferen voor Pogacar maar ook mijn eigen kansen gaan’

Tim Wellens trekt voortaan niet meer het vertrouwde rode shirt van Lotto aan. Vanaf...

Bob Jungels stapt over naar BORA: ‘Perfecte ploeg om écht terug te keren op hoogste niveau’

Bob Jungels mocht na een positieve coronatest bijna niet meedoen aan de Tour de...

Meer zoals dit

Toekomst Colbrelli nog altijd in ongewisse: ‘Het lijkt een eeuwigheid te duren’

Op 22 maart sloeg het noodlot toe voor Sonny Colbrelli in de Ronde van...

Uran onder de indruk: ‘Van der Poel, Van Aert, Pogacar, Evenepoel… ze koersen overal en doen alles goed’

Je hebt het niet in de gaten, maar de goedlachse Colombiaan Rigobert Uran is...

Tour-anekdotes Gaudu: ‘Sagan zei tegen Pogi dat hij niet de ballen had om te demarreren, twee seconden later was hij weg’

Profwielrenners zijn vergeleken met bijvoorbeeld voetballers - uitzonderingen daargelaten - altijd zeer toegankelijk maar...