HomeNieuwsTeam Jumbo-Visma bevestigt komst Van der Sande en Laporte

Team Jumbo-Visma bevestigt komst Van der Sande en Laporte

Het komt niet bepaald als een verrassing, maar de eerste twee aanwinsten van Team Jumbo-Visma zijn wereldkundig gemaakt. De renners: Christophe Laporte en Tosh Van der Sande.

Laporte komt over van Cofidis, waar hij uitgroeide tot een subtopper in het voorjaar en in de sprint. De Fransman zal bij Team Jumbo-Visma de rol als meesterknecht van Wout van Aert moeten gaan vervullen. “De Vlaamse klassiekers worden volgend seizoen een van mijn voornaamste doelen. Ik houd van die koersen. Er is rond Wout een mooi team gevormd en ik ga mijn best doen om samen te winnen. Laat dit avontuur maar komen!”

Van der Sande daarentegen komt over van Lotto Soudal, waar hij liefst tien jaar reed. “Het zal een serieuze verandering zijn, maar als een ploeg als Team Jumbo-Visma contact zoekt, dan moet je niet lang twijfelen. Het is een van de beste ploegen ter wereld. Hopelijk kan ik me binnenwerken in de klassieke ploeg om in dienst te rijden van Wout van Aert. Mijn meerwaarde zit ‘m denk ik in mijn koelbloedigheid in stress-situaties, het positioneren en van voren rijden met de kopman. Dat zijn mijn voornaamste troeven.”

Sportief directeur Merijn Zeeman erkent dat de ploeg op zoek is gegaan naar versterking van het team rondom Wout van Aert. “Het was belangrijk om versterking te halen rondom Wout. We denken dat we daar met Christophe een heel goede renner voor hebben aangetrokken. Voor hem is het ook een mooie uitdaging om wat nieuws te gaan proberen en wellicht ook op een wat hoger niveau verschillende zaken te gaan aanpakken. Daar kijken we wel naar uit.”

Van der Sande zal naast helper van Van Aert ook Dylan Groenewegen gaan bijstaan. Zeeman: “En als ik kijk naar Tosh, die is ook erg opgevallen dit jaar. Ik denk dat hij zich echt heeft doorontwikkeld als renner. Buiten het feit dat hij gewoon sterk was, is het ook een heel slimme renner en is hij ook qua positionering heel erg goed en heeft hij inmiddels heel veel ervaring. Dat kunnen we goed gebruiken in onze voorjaarsploeg. En dat geldt ook voor de sprinttrein rond Dylan Groenewegen.”

Beeld: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Tour-anekdotes Gaudu: ‘Sagan zei tegen Pogi dat hij niet de ballen had om te demarreren, twee seconden later was hij weg’

Profwielrenners zijn vergeleken met bijvoorbeeld voetballers - uitzonderingen daargelaten - altijd zeer toegankelijk maar...

Stybar over toekomst: ‘Een vraagteken gezien mijn leeftijd en de gezondheidsproblemen’

Tweede in de Tour of Leuven, ook wel bekend als de Memorial Jef Scherens....

Zwift nog eens drie jaar hoofdsponsor Tour Femmes

Dat de Tour de France Femmes geen eendagsvlieg zou zijn, was al wel duidelijk...

Video | De drie seconden die Marianne Vos de das om doen: ‘Blijkbaar voldoende voor UCI’

Waar we in juli vooral de prachtige wielersport vierden met twee schitterende Tour de...

Meer zoals dit

Zwift nog eens drie jaar hoofdsponsor Tour Femmes

Dat de Tour de France Femmes geen eendagsvlieg zou zijn, was al wel duidelijk...

Video | De drie seconden die Marianne Vos de das om doen: ‘Blijkbaar voldoende voor UCI’

Waar we in juli vooral de prachtige wielersport vierden met twee schitterende Tour de...

Julian Alphilippe over zijn comeback: ‘Vreemd om met slechte benen te rijden, maar alles voor het WK en Lombardije’

Julian Alaphilippe staat vandaag aan de start van de Tour of Leuven, de nieuwe...